przede wszystkim zdecyduj czy jesteś Zosią czy Zosiem, trochę bez sensu zmieniać płeć, nie wiadomo po co. Po drugie Gabryś jak zwykle napisał bzdury, że ktoś pobiera alimenty "nielegalnie", widać, że o słowniku prawniczym nie ma pojęcia. Po trzecie, nikt tu nie napisał, że nie musisz płacić. Znasz prawo Polskie w zakresie alimentacji, jak mniemam, ja napisałam Ci co mówi prawo norweskie. Szczegóły sprawy znasz tylko TY. Przecież nikt z nas nie pojęcia o szczegółach np. gdzie zapadł wyrok sądu w sprawie alimentów, czy w Polsce czy w Norwegii. Prawo znasz, tu i w Polsce, więc wyciągnij LOGICZNE wnioski. Przecież to chyba logiczne, że jeśli mowa o wyroku sądu polskiego to obowiązuje Polski wyrok, ja tego NIE WIEM. To, że dziecko przeprowadziło się za granicę NIE OZNACZA, że wyrok przestał obowiązywać a TY przestałeś być OJCEM. Rozumiem, że sytuację dziecka znasz doskonale więc oceń czy dziecko może utrzymywać się samo i czy warto żądać zmianę wyroku i wysokości alimentów. Jeżeli wyrok jest sądu norweskiego, to chwała Ci za to, że dbasz o dziecko i płacisz na jego potrzeby, ale znając jego sytuację materialną robiłeś to dobrowolnie.
2 Lat, 11 Miesięcy temu