Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Bergenstesten muntlig del - Norwegia

Czytali temat:
Marcin Kokoszka (2126 niezalogowanych)
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Hej hej, czy ktoś jeszcze dziś podchodził do części ustnej BT?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
....to ja się tylko tak skromnie pochwalę, że ZDAŁAM część ustną Bergenstest !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Rysio Juszkiewicz
(RICARDO27)
Wiking
Witaj
a mozesz opisac jak wyglada czesc ustna na BT.
Z gory dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Witaj,

W jednym pomieszczeniu zaraz po wejściu pani sprawdzała tożsamość, kazała podpisać się na liście, potem w drugim pomieszczeniu czekaliśmy grupą, wszyscy kandydaci /było nas może z 10 osób/.

Po numerze wywoływano nas na egzamin.

W sali egzaminacyjnej siedział człowiek przeprowadzający egzamin + osoba doglądająca, by wszystko przebiegło zgodnie z przepisami.

Najpierw musiałam się przedstawić i opowiedzieć o sobie. Potem dostałam kartkę z kilkoma obrazkami i trzeba było opowiedzieć krótko co jest na nich przedstawione.

Potem dostaje się możliwość wybrania jednego z tematów, które sensor odczytuje. Ja wybrałam: "språk og integrering". Do wyboru było jeszcze m.in. sport i media.

I tu zaczyna się rozmowa na wybrany temat. Sensor zadaje różne pytania dotyczące tematu. Zdawałam w Bergen i sensor i w ogóle wszyscy mówili bardzo szybko i oczywiście dialektem z Bergen. Całą rozmowa trwałą może z 10 minut od wejścia. Potem podziękował i powiedział, że tow wszystko. Wyniki były dostępne na stronie internetowej po kilku dniach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Rysio Juszkiewicz
(RICARDO27)
Wiking
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz
Myslalem ze gorzej walkuja.
Przygotowuje sie do Bergenstestu i tak szukam podpowiedzi.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok