Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
slovian slovian Paweł Józwik (3124 niezalogowanych)
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Wiesz co zrobia ci ponizani przez ciebie "pracownisie" ? Tak ci wpie...... w ciemnym zaulku, ze bedziesz z placzem i w podskokach ewakuowal sie do Norwegii (uprzednio wstawiwszy sobie, za niewygorowana cene w Polsce, nowe uzebienie ) Tam nik sie z chamem nie bedzie po werslasku bawil Zloja dupe "krolowi" z Norwegi, az wiory sie posypia

Alez nic niezrobia bo a) bede mial takich dobrze oplacanych "pracownisiow" z szerokim karkiem zwanych ochrona (oczywiscie w odpowiednich proporcjach do wielkosci firmy) b) Ta rzesza bezrobotnych chetna na ich miejsce by chetnie ich rozerwala na sztuki w zamian za prace c) Polska policja jest nierychliwa zazwyczaj ale jak dostana bonus za wzorowe wypelnianie swoich obowiazkow policjanta to az pala sie do pracy i odrazu wiedza co, kto, jak i dlaczego

A co do "portfela akcji" to chyba patim nie wiesz co oznacza slowo dywersyfikacja jakbys wiedzial to bys nie mowil ze nie mam. A co do prowadzenia firmy to ten "robocik" od umow i kontraktow na procent od zysku calej spolki to w kwalifikacjach wymaganych bedzie musial miec "dobre kontakty z urzedami i politykami" wiec komu trzeba to zaniesie "wydatki reprezentacyjne/marketingowe firmy"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
antonio11 napisał:ta?
- to po ile wy bierzecie majac firme? po 500?
- głupków z siebie robicie i tyle.
- mam firme w okolicach lillehamer i jak mowie stawke 240 +moms to kazdy mi dziekuje bo tu sa polacy co robia po 180 +moms.
- nie wiem gdzie wy pracujecie ale jak tak juz lubicie kogos zbesztac to niech kazdy wrzuci skan jakiejs swojej faktury to moze sie i inni posmieja co?
- chcialbym zobaczyc te wasze po 500 +moms

Nie mam firmy , jednak od czasu do czasu , widzę faktury z opisem za dany projekt w którym sam uczestniczę :
- Co .
- Ile .
- Stawka .
Kwota .
- MVA .
---
I dlatego wiem , jaką stawkę za roboczogodzinę ,wystawia Firma w której pracuję .
---
Z twojego opisu , wynika jednoznacznie iż niedługo , będziesz sam całował po rękach kontrahentów , którzy dadzą tobie 100-nok z MVA .
---
Skoro firma fakturuje 180 - 350 nok , to znaczy że jest debilna osoba która tą firmę prowadzi !!! .
---
Teraz się nie dziwię iż "polska" firma , proponuje Mi na start 160 nok i to w dodatku w akordzie godzinowym ... !!! .
---
Gdy Ja , zwykły pracownisiek i robol od noszenia desek , Mam po kwietniowej podwyżce 175 - !!! .
---
To Ja się zapytowywuję ....
PO KIEGO CHUJA ZAKŁADAĆ FIRMĘ SKORO MA SIĘ NA GODZINĘ MNIEJ ODE MNIE ...!!!???.
---
CZY KTOKOLWIEK JEST W STANIE , WYTŁUMACZYĆ MI TO SPOKOJNIE I LOGICZNIE !!??? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Moze on chce nazbierac zlecen wyrobic sobie dobra marke a potem nazatrudniac "pracownisiow" ktorzy dla niego beda robic na tych zleceniach i wyrabiac te 8,85 NOK co godzine A jak troche podreci stawke tak zeby wyszedl zysk na ich pracy chociaz z 20 NOK na godzine to wystarczy mu kiedys rozbudowac firme do 100 "pracownisiow" i juz ma 2000 NOK co godzina i nic nierobi tylko zlecenia wyszukuje jak jest w tym dobry

Niewazne ze nie produkujesz rolexow tylko guziki, wazne zebys dostal kontrakt dla wojska i tych guzikow sprzedal pare milionow Jak powiedzial ktorys z kapitalistow niepamietam juz ktory
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ta zatrudni po 30kr/t i na czarno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:Moze on chce nazbierac zlecen wyrobic sobie dobra marke a potem nazatrudniac "pracownisiow" ktorzy dla niego beda robic na tych zleceniach i wyrabiac te 8,85 NOK co godzine A jak troche podreci stawke tak zeby wyszedl zysk na ich pracy chociaz z 20 NOK na godzine to wystarczy mu kiedys rozbudowac firme do 100 "pracownisiow" i juz ma 2000 NOK co godzina i nic nierobi tylko zlecenia wyszukuje jak jest w tym dobry NA CZARNO , bez żadnych Świadczeń socjalnych dla tych pracownisiów ... !!! ?.
---
Twoje wypowiedzi , jak MNIE ...to Śmieszą , ponieważ widać w Nich jawną KPINĘ i nabijanie się z WIELKICH WŁAŚCICIELI FIRM JEDNOOSOBOWYCH ...!!!
---
Co zaś do tej Partii którą tak popierasz , to w pewnym sensie , podcinasz gałąź , na której siedzisz .
---
Przecież ona ma w założeniu dalekosiężnym Pozbawić wszystkich emigrantów zarobkowych tego co mają na dzień dzisiejszy . A Ciebie też to dotyczy , chyba że jesteś Już , naturalizowanym Norwegiem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Heil,

czytam, czytam i rece opadaja...........osobiscie uwazam, ze nie da sie prowadzic firmy, nawet jednoosobowej przy stawce ponizej 300+mva.......

norweskie auto i zwiazane z nim oplaty roczne ( a jest tego troche)
paliwo+bramki itp.
zakup i eksploatacja narzedzi.......
ksiegowosc.......
ubezpieczenie firmy
dodatkowe ubezpieczenie wypadkowe dla wlasciciela ( przydaje sie )
....i.....
podatki...ktore wcale nie sa niskie.......
...i kurwa inne "niespodziewajki"

Powodzenia z 240 + MVA , wiem, ze tyle to biora dziewczyny, co sprzataja domy, tyle ze ich jedynym kosztem jest ksiegowa...

No chyba ze przyjechal do NO na czas okreslony. Mieszka w 10ciu na mieszkanku, placi 1500 kr za lozko, wpierdala konserwy, jezdzi na polskich blachach...wtedy to sie moze oplacac......

nooo oczywiscie jezeli ma NUF to zarobi jeszcze wiecej bo moze przeciez jechac na ryczalcie w PL- tylko przy rozliczeniu rocznym, jezeli spierdoli jeden wpis do mu tak dojebia podatek ze........rumpa bedzie go bolala przez lata i zaden stikkpille nie pomoze...

A co do podwojnego opodatkowania to niestety ale moze dojsc do takiej sytuacji. W przypadku NUF. Jezeli przekroczy sie w roku pewna ilosc dni pracy w ciagu roku urzad skarbowy naliczy podatek ( 36 % ) od calej kwoty zarobionej w NO, i nie bedzie ich interesowalo to, ze zostal zaplacony podatek w PL.

.......ale w sumie to ja sie na tym nie znam....wcale nie mam firmy....niech qrwa robi sobie co chce....

qrwa, marze o tym, zeby NO wyszla z Schengen ( a niedlugo moze do tego dojsc, jes jes jes ) i zerwala wiekszosc umow z EOG......
wtedy rynek pracy sie unormuje bo byle jaki obsrany leb nie bedzie mogl tutaj wjechac....

....tak jak to bylo kiedys....qrwa piekne czasy....

....az mi sie lezka zakrecila...

i nie mowie tylko o polakach ale tez o jebanych litwincach 45-koronowcach i obsranych rumunach co jebia jak murzyni za 35 kr/h.......tfu tfu tfuu, zaraza, przytaniacze jebani...

HOWGH.....powiedzialem

ps.
tak ciezko zrozumiec zakutym lbom, ze dumping spierdoli rynek wszystkim ? nawet norkom?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Co zaś do tej Partii którą tak popierasz , to w pewnym sensie , podcinasz gałąź , na której siedzisz .
---
Przecież ona ma w założeniu dalekosiężnym Pozbawić wszystkich emigrantów zarobkowych tego co mają na dzień dzisiejszy . A Ciebie też to dotyczy , chyba że jesteś Już , naturalizowanym Norwegiem .

Nie jestem zadnym naturalizowany norskiem. Ich Statsborgerskap mam od dawna (lecz polski paszport oczywiscie zachowalem) ale tylko dla zysku nie dlatego ze w jakikolwiek sposob utozsamiam sie z giermancami.

A co do spierdolenia rynku dla "pracownisiow" to tak wlasnie ma byc niech i robol norek patrzy do gory na kapitaliste, a nie mysli ze jest bog wie kim bo sie norskiem urodzil i mu placa za proste prace fizyczne. A norsk menel niech skamle bez socjalu u drzwi o datek a nie zasysa z mojego podatku i avgiftow za kazdy towar zlodziejskich placonych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Imperator1988 napisał:
A co do spierdolenia rynku dla "pracownisiow" to tak wlasnie ma byc niech i robol norek patrzy do gory na kapitaliste, a nie mysli ze jest bog wie kim bo sie norskiem urodzil i mu placa za proste prace fizyczne. A norsk menel niech skamle bez socjalu u drzwi o datek a nie zasysa z mojego podatku i avgiftow za kazdy towar zlodziejskich placonych.
czy w tej bajce sa smoki?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
a ja powtorze po raz jeszcze:
wiesz o pracy na czarno- podpierdalaj !
tylko w ten sposob mozecie pomoc uchronic rynek pracy..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Janin napisał:
a ja powtorze po raz jeszcze:
wiesz o pracy na czarno- podpierdalaj !
tylko w ten sposob mozecie pomoc uchronic rynek pracy..

aaaaaaa bede, bede jak Tommy Lee Jones w sciganym

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok