Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
slovian slovian Paweł Józwik (3128 niezalogowanych)
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
antonio11 napisał:
no ale gdzie jest ta reszta co po pisza ze 240 to ponizej sredniej?????????????????? aaaaaaaaaa pewnie faktury skanuja zeby wrzucic i pokazac ile sie zarabia. taki yatsek co juz tu jest ponad 4 lata to jak dziennie zarabia po 5000 nok to po 4 latach to juz jest milionerem to nie rozumie po co tu dalej siedzi jak w polsce na koncie juz grubo ponad 2 miliony zlotych

240 to rzeczywiscie ponizej kosztow. UE mam od 280 do 300. Sam fakturuje od 395 do 425. Jutro wrzuce jakies skany Antonio
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
antonio o
(antonio11)
Wiking
marecki00 napisał:
antonio11 napisał:
no ale gdzie jest ta reszta co po pisza ze 240 to ponizej sredniej?????????????????? aaaaaaaaaa pewnie faktury skanuja zeby wrzucic i pokazac ile sie zarabia. taki yatsek co juz tu jest ponad 4 lata to jak dziennie zarabia po 5000 nok to po 4 latach to juz jest milionerem to nie rozumie po co tu dalej siedzi jak w polsce na koncie juz grubo ponad 2 miliony zlotych

240 to rzeczywiscie ponizej kosztow. UE mam od 280 do 300. Sam fakturuje od 395 do 425. Jutro wrzuce jakies skany Antonio

bede czekał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:

Ja pozatym za pare lat i tak sie nie bede martwil bo zaloze firme i bede kapitalista zyl z wysysku "pracownisiow"
[/quote]

Za pare lat? Jak pokonczysz rozne kursy i zrobisz uprawniena? To ja cie obudze ze snu. Podczas gdy ty bedziesz robil te wszystkie uprawnienia i odkladal kapital na start, to okaże sie, ze juz ktos te firme za ciebie otworzyl. Marzysz chlopcze i pierdolisz. Firmy sie po prostu zaklada a nie pierdoli o zakladaniu.

Przypominasz mi Jammie Foxx'a z filmu zakladnik, jak to przez 7 lat" odkladal" na firme z limuzynami, Gdy wystarczylo je po prostu leasingowac.

Kolejny biznesmen kabareciarz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Kursow i uprawnien na bycie wlascicielem spolki akcyjnej niepotrzebuje. A kapital odkladam caly czas (z dziurami na straty zwiazane z dobra zabawa poniesione w trakcie urlopu w Polsce) a wizje biznesu dopasuje do rynku za pare lat. Uprawnienia do wykonywania uslug firmy to beda miec niedoplacani "pracownisie" a kto potrzeba od zlecen, rozmow z kontrachentami dopilnowania jakosci pracy "pracownisow" to bedzie mial procent od zysku calej spolki wiec robil bedzie jak "maly robocik"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
kuzwa fakturuja glaby po 180 godzine brutto wystawiaja a pozniej do pl.zwiewaja a podatki wisza rynek popsuja i norki juz nie placa tak jak powinni
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Kursow i uprawnien na bycie wlascicielem spolki akcyjnej niepotrzebuje. A kapital odkladam caly czas (z dziurami na straty zwiazane z dobra zabawa poniesione w trakcie urlopu w Polsce) a wizje biznesu dopasuje do rynku za pare lat. Uprawnienia do wykonywania uslug firmy to beda miec niedoplacani "pracownisie" a kto potrzeba od zlecen, rozmow z kontrachentami dopilnowania jakosci pracy "pracownisow" to bedzie mial procent od zysku calej spolki wiec robil bedzie jak "maly robocik"
taki z Ciebie kapitalista jak z koziej dupy traba.... odkladasz kase na koncie zeby zainwestowac??? dobre dobre....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Odkladam na netfonds i inwestuje na gieldzie z dywersyfikacja. Glownie w spolke z Oslo Børs o nazwie Algeta chociaz zastanawiam sie czy niewbawem nie uciekac z niej ale jeszcze posiedze bo urosnie jeszcze kurs jak beda zyski z alpharadinu naplywac.

PS. Nie ma czegos takiego jak "dobbel beskatning". Jak ktos ma enkeltmannsforetak to do Polski podatku niezaplaci jak w Norwegii dziala jego firma. Wystarczy przeczytac skatterett (norweskie prawo podatkowe) sa przeciwko temu zarowno paragrafy jak i forskrifty zeby unikac podwojnego opodatkowania z dwoch krajow EØS.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Uprawnienia do wykonywania uslug firmy to beda miec niedoplacani "pracownisie" a kto potrzeba od zlecen, rozmow z kontrachentami dopilnowania jakosci pracy "pracownisow" to bedzie mial procent od zysku calej spolki wiec robil bedzie jak "maly robocik"

Wiesz co zrobia ci ponizani przez ciebie "pracownisie" ? Tak ci wpie...... w ciemnym zaulku, ze bedziesz z placzem i w podskokach ewakuowal sie do Norwegii (uprzednio wstawiwszy sobie, za niewygorowana cene w Polsce, nowe uzebienie ) Tam nik sie z chamem nie bedzie po werslasku bawil Zloja dupe "krolowi" z Norwegi, az wiory sie posypia

Takiego pajaca dawno na MN nie bylo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
gabriel napisał:
patim napisał:
zaraz cie opierdoli makarena ze straszysz ludzi
Pewnie sama "jedzie" ...na takich debilnych stawkach , to i broni zaciekle .
Coby później , mogła się tłumaczyć iż nie tylko ona , obniża poziom wynagrodzenia .
---

Do patima i gabriela: wy obaj jestescie wyjatkowo uposledzeni. Gdzie ja napisalam, ze 240 to za malo ? albo za duzo ?! toz to tylko wasze prywatne omamy. Na temat stawki nic nie napisalam, bo nie mam pojecia w jakieh branzy antonio pracuje !!!! Czy jako malarz, czy dentysta, czy taksowkarz.....
Ja sie wypowiedzialam jedynie na temat ogolnych regul, nie wnikajac w wysokosc stawek.
Do gabriela: ja nie "jade na takich debilnych stawkach", bo jestem zatrudniona w firmie i nie musze wysylac faktur za moja prace. Doszlo ?!
Teraz sie jednak wypowiem na temat stawki 240 kr. antonia. Podejrzewam, ze pracuje w sektorze uslugowym w budownictwie. Najnizsza stawka jest cos okolo 150 kr osoby zatrudnionej w firmie bez papierow norweskich. Niech bedzie 160. Po odjeciu (srednio) 36% zostaje na reke 102,4 kr. za godzine. Jezeli ma wlasna firme i fakturuje 240 i placi jak to "wymyslil" imperator 39%, to na reke ma 146,4 kr. . ( dalsze "wolne rozwazania" imperatora sa bez jakiegokolwiek sensu, zwlaszcza te z mva i aga). Sami widzicie roznice.
Jest to model czysto teoretyczny, bo kazdy moze miec inna sytuacje rodzinna i ekonomiczna i moze placic calkiem iina wysokosc podatku.
Do mareckiego: jak dla mnie to mozesz fakturowac i 1000 kr/za godzine. Pytanie jest ile klientow jest w stanie za to zaplacic. Moze jeden na pol roku, a reszte czasu masz przestoj i czekasz na okazje ?!
To co ty podajesz, to moze fakturowac AS, a nie firma pana antonia, ktora jest jednoosobowa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
tu sobie poczytaj o firmie w Polsce
korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/kluska_w_dz...tanie_optimusa/77752

jak bedzesz tak prowadzil firme
jak inwestujesz
to jestes bankrut w 3 miesiace
trzeba miec roznorodny portfel akcji
od urzednika do polityka
Nie ma czegos takiego jak "dobbel beskatning". Jak ktos ma enkeltmannsforetak to do Polski podatku niezaplaci jak w Norwegii dziala jego firma. Wystarczy przeczytac skatterett (norweskie prawo podatkowe) sa przeciwko temu zarowno paragrafy jak i forskrifty zeby unikac podwojnego opodatkowania z dwoch krajow EØS.

poczytaj polska ordynacje podatkowa
wystarczy ze ma w polsce
adres zameldowania
osiagnol dochod
i juz musi sie rozliczyc z fiskusem
fak od pieniedzy zarobionych w Norwegi nie zaplaci podatku ,ale one mu zwiekszaja podstawe opodatkowania
czyli od zarobionych w Polsce pieniedzy zaplaci 42%podatku a nie wcale ewentualnie 19%-kwota wolna od podatku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok