Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Idzie ostra zima a ja nie mam zapasu grzybów. - Norwegia

85 Postów
marek jachimski
(markus)
Początkujący
gdzie w okolicach Bergen są lasy grzybowe? Dzisiaj byłem w okolicach Krokeide ale plony były marne a i grzyby trochę robaczywe . Więc gdzie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
w REMA 1000 ostatnio widziałem mnóstwo pieczarek .....chyba był wysyp nie były robaczywe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
marek jachimski
(markus)
Początkujący
Widzę ,ze dzisiaj się nie dowiem .mam nadzieję ,że jutro ktoś życzliwy uchyli rąbek tajemnicy. Myslę ,że jest więcej osób które też by chciały to wiedziec?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
marek jachimski
(markus)
Początkujący
Widzę hellboy , że nie przeczytałeś dokładnie o co pytam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
tu masz pewne
w lesie różnie bywa
moja sąsiadka była kiedyś na pół godziny i nazbierała pół reklamówki prawdziwków ale nie pytałem gdzie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
marek jachimski
(markus)
Początkujący
Mógłbyś się dyskretnie dowiedziec i przekazac tą info. na forum ? z mapką oczywiście.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
markus napisał:
Mógłbyś się dyskretnie dowiedziec i przekazac tą info. na forum ? z mapką oczywiście.

Najlepiej jest pojechac na Rodal, albo do parku krajobrazowego na Fane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
markus napisał:

kiedy właśnie wyjechała do polski
ja postanowiłem nie zbierać narazie grzybów bo to niebezpieczne . w tamtym roku o mało ducha nie wyzionąłem jak zamiast kurek nazbierałem jakiegoś badziewia . na szczęście były tylko niejadalne a nie trujące ......oprócz boleści to cały dzień w kiblu przesiedziałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Andy to badziewie to była lisiczka pomarańczowa, podobna do kurek, ale niejadalna, jelita na nią reaguję. Jak sama nazbierałam kurek parę tygodni temu, to przeczytała wszystko co się da w necie na ich temat zanim skonsumowałam. Potem jak znalazłam tę lisiczkę, to już wiedziałam, jaka jest różnica.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Rafał M.
(Rafał M.)
Początkujący
a podgrzybki mozna tu znalesc?
oczywiszie w lasach w okolicach Bergen!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok