Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Leszek z Anna Kolosowska Maciej Burdyński Mania91 Mrrrrr Alice40 Piotr Czubek Octanoska (28443 niezalogowanych)
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Kolejny anal-fabeta!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
nie przy piwku ,tylko normalnie z nim rozmawiałem i nie jest to gość który leje wodę.Rozmowa dotyczyła tego,że miałem problem z rejestracją moich dzieci,gdyż za 1 razem ponad rok temu sprowadziłem rodzinę i gdy zarezerwowałem termin przez udi na żonkę z 2 dzieci-bo była taka opcja-po półtora miesiąca gdy się tam zjawiliśmy,pani policjantka szanowna powiedziała,że niestety,tylko żonka będzie zarejestrowana,bo na każde dziecko osobno trzeba rejestrować termin.zarezerwowałem więc termin raz kolejny na każde dziecko z osobna i po kolejnym 1,5 m-ca okazało się ,że zarejestrują mi tylko młodsze dziecko,a starszego nie gdyż starsze ma nazwisko żony,a ja mam nieprzetłumaczony dokument o zmianie nazwiska.Oczywiście przyjęła mnie inna kobieta.Zarezerwowałem więc kolejny termin oczywiście zrobiłem wcześniej tłumaczenie tego dokumentu,ale stwierdziłem że pójdę tam i nie pokażę go dopóki mnie o niego nie poproszą pokazałem tylko paszport i akt urodzenia-chodzi o to,że na jednym i na drugim dokumencie były różne nazwiska tego samego dziecka.I po kolejnym 1,5 m-ca oczywiście przyjęła mnie znów inna pani-która w ogóle nie widziała problemu i bez pokazywanie polskiego zaświadczenia o zmianie nazwiska,ani jego tłumaczenia zarejestrowała mi ostatnie dziecko.I gdy opowiedziałem to temu kumplowi-on mi opowiedział swoją historię o także potrójnej próbie zarejestrowania swojego dziecka,z tym że urodzonego w norge i tak samo za każdym razem była inna kobieta i żadna z nich nie powiedziała mu o komplecie dokumentów jakie ma posiadać,tylko każda z osobna po sprawdzaniu po kolei dokumentów mówiła,że nie ma jeszcze czegoś,kiedy on to załatwił,to po nast.1,5 m-ca usłyszał,że nie ma kolejnego dokumentu.Dodam,że w momencie rejestracji dzieci,nie byliśmy żonaci...No i razu pewnego jedna przecipa wyskoczyła z tekstem o dna...Kobiet nie zrozumiesz.I jeszcze dodam,że parę lat temu gdy siebie rejestrowałem,żaparkowałem na parkingu pod policją i przyszedłem 5 min.przed umówioną godziną,czekałem nakrzesełku przed okienkami.Byłem sam-nikogo przede mną i po ok 20 min.któraś z pań spytała mnie czy mam umówiony termin.powiedziałem,że tak-już 15 min temu powinienem być wezwany-sprawdziła i mówi-och tak.parking kupiłem na 30 min,bo uważałem,że to w zupełności wystarczy.Spóźniłem się do auta po tym wszystkim 3 minuty.Rejestracja kosztowała mnie 700 kr mandatu + stracona dniówka pracy.Wszystko to dotyczy wspaniałych policjantek z drammen.Ot co.Próbowałem się wcześniej zarejestrować w sandvice-20 km od drammen,bo termin rezerwacji był o miesiąc krótszy.-Wszystko tam szło jak burza,ale niestety kazali mi się rejestrować w drammen bo tam mieszkam.ot takie przygody
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
A tobie co - czuwaliczka jadalna?!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Czyli niewolnikom C+E!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Najgorsze barachlo,syf,kila mogila!

15 godzn pracy dziennie (+ eteat ciecia parkingowego gratis!) bez nadgodzn i diet!
24 godziny w budzie (moj pies lancuchowy,ma wiecej przestrzeni zyciowej !) zarcie z michy,bo do restauracji taki nie pojdzie,zjesc jak czlowiek!Musi oszczedzac,na te 2 tygodnie w Polsce,bo nikt za nie przeciez nie zaplaci!
Czyli siedzi w PL dwa tygodnie gratis!

Do tego te mzonki o emeryturze: 67letni niewolnik C+E skaczacy po naczepie - bezcenne!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
kamilio napisał:
Jakich ty niewolnikow widzisz ? Chlopie wracaj do Pl tam bedziesz niewolnikem systemu bez emerytury. Moje chlopy pracuja 2 tyg na 2 tyg zarabiaja 1300 nok za dzien czy stoja czy leza i co 2 tyg sa w domu z rodzinami. Kontrakty norweskie - na stale, + reszta profitow. To ty jestes niewolnikiem wlasnego umyslu. Sam nie wiesz co piszesz. Nie kazdy przyjezdza tu i robi za norweskiego parobka. Ja tez siedze za biurkiem i zarabiam tyle co norwescy koledzy. Wazne by umiec nie dac soba pomiatac i nikomu w dupe nie wchodzic. Norki jak widza ze im wlazisz w dupe to nachylaja sie coraz bardziej. Kazdy jest kowalem swojego losu. Kim ty jestes ze oceniasz ludzi co ?

Ja mysle ze to takich jak ty powinno sie deportowac. Albo jestes niewolnikiem albo masz niewolnikow i wykorzystujesz ich na maxa.

Bo nie powiesz mi ze jest sie czym chwalic z dniowki 1300 za dzien w dwa tygodnie?>???? hhee??

Pewnie nagadales "chlopom" jak ich nazwales ze to lepsze niz siedzenie w Polsce, a moim zdaniem to tacy pseudokierowcy z jeszcze cieplym prawkiem C niszcza rynek norweski, a potem pojada nie wiadomo gdzie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Reasumujac:

14 dni x 1300 (liczac nawet bez pauzy tygodniowej 24h) = 18200 BRUTTO!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
luj napisał:
Reasumujac:

14 dni x 1300 (liczac nawet bez pauzy tygodniowej 24h) = 18200 BRUTTO!

czyli mozna ich smialo nazwac nawet bohaterami, moga byc z siebie dumni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
kamilio napisał:
no 18200 - skatt ( za 2 tygodnie ) = 13944 nok. To co ty chcesz za 2 tygodnie. Oni sami chca 2 na 2 jezdzic bo im wiecej nie trzeba. 18200 * 2 = 36400 nok gdyby pracowali caly miesiat to powiedz prosze ktory kierowca tu w NO tak ma na wyplacie ??? A moze to ja od 5 lat w jakims bledzie zyje ? na budowie tyle nie zarobisz pracujac 8 godzin. Na sprzataniu tez nie realne. Ludzie 1300 za 7 godzin pracy to mało w NO ??? Kto ci dzis da 185,7 na godzine ? W tym maja przeloty do polski, kwatery i jedzenie.
Zreszta co ja tlumacze heh to bez sensu. Wiem oczywiscie ze napewno wam wiecej wychodzi hehe

Ty juz tu nie pierdol chlopie , komu takie bajki opowiadasz???????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Bohaterzy - Polskich Obozow Pracy w norwegii!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok