Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
SylwiaW (2138 niezalogowanych)
134 Posty

(zmiterka)
Stały Bywalec
Kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie ,tak jak kazdy moze sie zapytac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
mala8200 napisał:
Acha dobrze wiedziec nie pytam zlosliwie jak nie ktorzy komentuja tylko z braku mojej wiedzy i tyle

to z braku tej wiedzy radze ci sie jeszcze zastanowic nad ofertą..jest ona tak róznorodna,ze nie sposob wszystkiego scalić...o ile zabiegi poprawiające urode mozna podciagnąć pod kosmetyke to juz rodzenie sobie ze stresem wymaga wiedzy psychologicznej...no chyba ze poprawa wizerunku to gwarantuje do tego joga,stylizacja wygladu itp.zeby zgłebic te wszystkie wiadomosci i byc w miare fachowcem potrzeba wiele lat nauki i praktyki...ilosc nie zawsze znaczy jakośc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
134 Posty

(zmiterka)
Stały Bywalec
Nie jestem osoba ktora ogranicza sie do jednej dziedziny..jestem rzadna wiedzy stad tak szeroka oferta.... Nic wiecej dodac nic ujac...Spokojnego niedzielnego wieczoru
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
magdalena kozlowska
(mala8200)
Wiking
Nie no to raczej logiczne hehe na szczescie nie mam depresji ani nie musze walczyc ze stresem jedynie moje paznokcie potrzebuja nowego "zycia" reszta mnie ani ziembi ani parzy,nie mnie to oceniac.Najlepsza jest reklama i wypiwiedz innych klijentek (jezeli takie istnieja) i wtedy mozna stwierdzic czy warto czy tez nie.Takze zmiterka czy sa na tym forum dziewczyny ktore korzystaly z Twoich uslug i ktore moglby wyrazoc swoje zadowolenie??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
134 Posty

(zmiterka)
Stały Bywalec
Tak sa ale nie wiem czy zycza sobie abym ujawnila ich nicki ....Wiekszosc to kobiety ktore mieszkaja tutaj gdzie mieszkam lub polecaly mnie kobiety z tego forum...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
zmiterka napisał:
Nie jestem osoba ktora ogranicza sie do jednej dziedziny..jestem rzadna wiedzy stad tak szeroka oferta.... Nic wiecej dodac nic ujac...Spokojnego niedzielnego wieczoru

fajnie,ze dziewczyna z mojej miejscowosci jest tak wszechstronnie utalentowana...pogratulowac...mowie szczerze...ale na moj gust powinnaś troche zawęzic rozpietość usług bo niestety jako 23-latka nie jestes wiarygodnym,,psychoanalitykiem,,autorytetem do pracy tak odpowiedzialnej jak sfera ludzkiego umysłu...jakby chodziło o pazurki nie zastanawiałbym sie nawet bo wiem,ze nawet dziewczyny bez kursow potrafią wyczarowac cudenka na paznokciach jak maja talent...ale w innych dziedzinach nie brałabym cie nawet pod uwage...niestety...miłego wieczorku rowniez..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
134 Posty

(zmiterka)
Stały Bywalec
Swieca HOPI!!!!

Naturalne zabiegi dające rezultaty oczyszczające i leczące uszu oraz zatok
Praktyka tej starożytnej, delikatnej i naturalnej terapii pochodzi z Azji, stosowana była również przez Indian obu Ameryk.
Świece ziołowe wykonuje się z włókna lnianego lub bawełnianego, ekstraktu miodowego, wosku pszczelego, olejków leczniczych, sproszkowanych ziół o składzie i ilości dobranych według indiańskiej tradycji.

Skutki zabiegu - jak działa świecowanie
Podczas spalania się świecy wytwarza się podciśnienie w kanale usznym. Powstaje ono na skutek tzw. efektu komina i prowadzi do dostrzegalnej regulacji ciśnienia zatok i błony bębenkowej. Ponad 90% pacjentów opisuje obniżenie ciśnienia i "lekkość" - odczucie w okolicach uszu i głowie jako początkowy efekt zabiegu.
Ciśnienie krążące ( tzw. prąd ciśnienia ) dostarcza stężoną parę olejków, wzbogaconą ziołowymi substancjami do wnętrza ucha. W wyniku tego następuje efekt uzdrowienia podrażnionych stref.
Co więcej, działanie prądu podciśnienia, wyciąga osady i zanieczyszczenia z ucha.
Podczas procesu spalania, nagrzewająca się blaszka przenosi łagodny, uspokajający prąd ciepła i olejków ziołowych do wnętrza ucha. Lokalnie dostarczane ciepło powoduje stymulację obwodowego ciśnienia krwi, które wzmacnia immunologiczny system obrony danego miejsca oraz zwiększa częstość krążenia limfatycznego. Ciepło stymuluje punkty energetyczne ucha i powoduje prawidłowy obieg energii, działa na zakończenia nerwów oddziałując na mało dostępne części układu słuchu.
To działanie temperatury, oparów ziół i olejków, które rozpuszczają złogi i zanieczyszczenia, wyciągają je na zewnątrz, zatrzymując w świecy. Przy zabiegu wykonywanym na uchu zdrowym kolor pyłu powstałego w procesie spalania powinien być złoto-żółty, czasami nabiera koloru ziemistego, brązowego aż do zielonego i zależy od stopnia zanieczyszczenia ucha, stanów zapalnych lub chorób skórnych. W pyle tym można wyczuć grudki, kryształki, czasami dość pokaźne, a także brązową wodę.
Cały zabieg jest przyjemny i skuteczny. W celu zapewnienia właściwego procesu leczniczego wskazane jest wykonanie trzech zabiegów w ciągu tygodnia.
Schorzenia takie jak katar czy inne drobne sprawy usuniemy pierwszą serią zabiegów, przewlekłe sprawy wymagają 7 i więcej zabiegów.

Osoby stosujące ziołowe świece Indian Hopi opisują wynik zabiegu jako intensywny, harmonijny relaks oraz efekt uzdrawiający cały system słuchowy.
Są też przypadki leczenia naszych kochanych czworonogów, kotów a przede wszystkim psów. Wielu ludzi pomaga swoim czworonogom w dolegliwościach uszu, które tak jak i u ludzi są dla nich utrapieniem.

Wskazania:

- głuchota
- delikatne usuwanie nadmiaru woskowiny
- podrażnienia uszu lub zatok
- katar ( nieżyt nosa )
- szumy w uszach i "dzwonienie"
- efekt uśmierzający w przypadkach drażliwości lub stresów
- regulacja ciśnienia w przypadkach bólów głowy, migrenach
- zakłócenia krążenia w uchu
- lokalna aktywacja limfy i procesów limfatycznych
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
Z tym konchowaniem uszu tj. świecowaniem jest spory problem. Laryngolodzy z reguły krytykują ten zabieg...

Jak ktoś chce prześlę artykuł z "The Journal of laryngology and otology"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Prawda.Ja zostałam zbesztana przez 3 laryngologów w Klinice Patologii Słuchu za takowe zabiegi.Bo ponoć robiąc takie zabiegi wpychamy tę woskowinę do środka co w konsekwencji prowadzi do wielu patologii słuchu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
134 Posty

(zmiterka)
Stały Bywalec
Powiem szczerze ,ze mnie zdziwiliscie pierwsze slysze ,ja znam inne opinie same superlatywy ..no ale coz zawsze medal ma dwie strony
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok