Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2341 niezalogowanych)
31 Postów
Jan Kowalski
(ikar30)
Nowicjusz
ok sprawdze napewno dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów

(meno)
Nowicjusz
Ikar tutaj poszukaj z tego co wiem to sa wolne miejsca.
www.bergen.kommune.no/tjenestetilbud/bar...lass-barnehageopptak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Jan Kowalski
(ikar30)
Nowicjusz
dziekuje meno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów

(meno)
Nowicjusz
Najlepiej jak juz teraz byscie wypelnili podanie i dzieciak moglby isc od sierpnia czyli od nowego roku szkolnego.Bo im pozniej tym ciezej bedzie o miejsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
My chcemy skladać papiery juz czerwiec lipiec do przedszkoli w Bergen aby synka posłać w przyszłym roku już ale jeszcze nie szukalam żadnego w Bergen.

Dziecko takie małe a nawet 3,5 letnie bardzo szybko nauczy się norweskiego w przedszkolu z rówieśnikami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Nowicjusz
Moj synek poszedl do pszedszkola jak mial 3 lata.Szybko nauczyl sie jezyka na tyle zeby digadywac sie z dziecmi i opiekunkami.Coraz lepiej mu idzie i jeszcze troche a ja bede miala klopot zeby zrozumiec co mowi . Najlepiej zaczac chodzic z dzieckiem do otwartego przedszkola a w miedzy czasie szukac miejsca w przedszkolu.Nie nalezy sie bac ze dziecko bedzie rzucone na gleboka wode, bo tak naprawde to nigdy nie bedzie odpowiedniego momentu, a im szybciej tym lepiej bo w domu sami dziecka nie nauczycie-takie jest moje zdanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Jan Kowalski
(ikar30)
Nowicjusz
dzieki,fajnie jak ktos normalnie odpisuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Dorota ro
(garetka)
Wiking
Ajj aż głowa boli od wypowiedzi niektórych

Jak można pisać od razu, nie znając sytuacji tej Pani, że jest nierobem chcącym wyrwac pieniadze od państwa ??
Ja jestem w Norwegii od 4 miesięcy, mam 2,5 letniego syna i też nie pracuję bo dziecko dopiero od sierpnia dostało miejsce w przedszkolu, ale w tym czasie jeżdzimy do przedszkoli otwartych, żeby dziecko mialo kontakt z rówieśnikami i językiem norweskim, no i ja się pilnie uczę

I dla wiadomośći niektórych nie jestem żadnym nierobem, poprostu musze czekać na przedszkole dla synka i poświecić się nauce języka, żeby móc bez obaw i bariery jezykowej szukać pracy.

Więc skończcie ten najazd na mamy siedzące z dziećmi w domu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok