Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
6e6 napisał:
tyle ze Zenek i bogdan zawoza pod dom za mniejsza sume niz torpexpressen plus bilet na t bane, mniej czasu i szybciej. Jak ktos czuje sie zbyt norweski niz norwedzy to wiadomo ze pojedzie expressem.

Co do wszystkich tych busow to polecam tylko pks oslo, reszta ma staroswieckie busy ktorych kierowcy pracuja zasypiaja ze zmeczenia..np polbuss ktorego stanowczo odradzam

Jesli ktos ceni sobie komfort i bezpieczenstwo w podrozy, to znaczy, ze jest bardziej norweski niz..., a moze bardziej chinski, niz Chinczycy, a moze....jeszcze inaczej ?
Wsiadajac do autobusu mam gwarancje, ze w razie awarii natychmiast zostanie zorganzowany transport zastepczy. Jesli nie da sie podstawic "na gwalt" 2 autobusu, to zamawiaja taksowki. Tak to wyglada w szanujacej sie firmie. Bilet kupuje wczesniej na internecie, lub juz u kierowcy i nie slysze przezabawnych propozycji "wsiadaj, pozniej sie rozliczymy" Kierowca autobusu nie zatrzymuje sie sie na stacji paliw, nie wyskakuje zza kierownicy i nie biegnie napier.... po mordzie kierowce konkurencji. Nie jestem zmuszona siedziec obok "wczorajszego"Zenka, ktoremu z japy daje, jak z gorzelni, a prysznic bral przed wielkanoca. Autobus jedzie stala trasa i zatrzymuje sie tylko na zadanie, nie musze sie wiec kilka godzin tluc po wszystkich okolicznych wioskach pomiedzy lotniskiem, a Oslo. Wiele przezabawnych (mniej zabawnych rowniez) historii z podrozy owymi busami przewinelo sie przez polskie fora.
Ja takich klimatow nie toleruje i dlatego jesli musze, to wybieram autobus lub pociag z lotniska. Ktos, kto czuje sie swojsko z takimi klimatami, wybiera je i raduje sie, ze zaplacicl 60 -100 koron mniej. Tyle ode mnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
w NSB tez mozesz trafic na wczorajsz Birgit co jej z japy wali grandiosa z papryka ,siedzi na dwuch miejscach a ublocone buciory trzyma na fotelu
czy tez poru mocno opalonych kolegow z kubeczkiem po kawie na monety
albo wielce zabiegana mamusie w tbane co wraca z silowni i wagon traktyje jak przebieralnie gdzie nawet bielizne przepocona mokra zmienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Lindemans napisał:
[quote]6e6 napisał:
t
Ktos, kto czuje sie swojsko z takimi klimatami, wybiera je i raduje sie, ze zaplacicl 60 -100 koron mniej. Tyle ode mnie.

Nie badz az tak negatywna Anno. Pomysl ile folkloru i niezapomnianych przezyc gwarantuje taka mala przejazdzka. Warto przeplacic, aby tego doswiadczyc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
cysiek33 napisał:
w NSB tez mozesz trafic na wczorajsz Birgit co jej z japy wali grandiosa z papryka ,siedzi na dwuch miejscach a ublocone buciory trzyma na fotelu
czy tez poru mocno opalonych kolegow z kubeczkiem po kawie na monety
albo wielce zabiegana mamusie w tbane co wraca z silowni i wagon traktyje jak przebieralnie gdzie nawet bielizne przepocona mokra zmienia

Jeszcze na takich nie trafilam w autobusach z lotniska, ale doceniam twoje bogate doswiadczenia. Jesli chodzi o komunikacje miejska, ktora nie jest tematem watku, to roznie sie przydaza, ale zeby kobieta zmienial sobie bielizne w tbane, to faktycznie nikt twoich doswiadczen nie przebije
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
a niech jezdza czym chca jak maja duzo czasu a zaoszczedzic moga to czemu nie
molo to razy sie oglaszali studenci ze szukaja kawalka podlogi
i raczej nikt ich nie kierowal do Thon hotelu
jak mam czas tez potrafie przejsc 2 przystanki ale oszczednosci z tego nie mam
a busami z lotniska jeszcze nie jechalem wiec sie nie wypowiadam ale raczej wyznawcow religi pokoju tam nie bedzie
NSB kursuje na lotnisko co prawda ale to nie jest autobus

niech o polskich busach wypowiadaja sie ci co faktycznie nimi podrozuja
bo to co jedna baba drugiej pisala to tyle warte co opowiesci staska przy wodce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów

(nazwauzytkownikajuzistnie)
Stały Bywalec
Busem można zwiedzić cale Oslo i usiąść obok faktycznie nie świeżego współtowarzysza podróży. Dodatkowo dochodzi umówiony kierowca który zaspał. Autobusem też tak sobie jak jadą delikatnie mówiąc wstawieni norwegowie na weekend do Krakowa bądź wracają. Moim zdaniem najlepszą opcją jest pociąg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok