Największy tego typu festiwal w Norwegii powraca z kolejną edycją
Przez 3 dni trwania wydarzenia na uczestników czekać będzie szeroki wybór piw oraz whiskey, bowiem na festiwalu ma pojawić się ok. 1000 różnych gatunków alkoholi. Nie zabraknie także spotkań z ekspertami, którzy chętnie podzielją się wiedzą na temat rozmaitych trunków.
Podczas wydarzenia ustawione będą stoiska, przy których będzie możliwość skosztowania piw i whiskey.
Uwaga, należy zachować bilet, ponieważ to on upoważnia do degustacji. Liczba degustacji jest ograniczona.
Wydarzenie idealne dla koneserów, jak i dla osób, które chcą dopiero wejść w świat degustacji alkoholi.
HARMONOGRAM:
01.02
17:00 - 18:30 -> KICK OFF TASTING @ the tasting room
19:00 - 02:00 -> KICK OFF PARTY @ the tasting room
02.02
16:00 -> otwarcie drzwi
17:00 - 18:30 -> FIRESTONE WALKER - test piwa
17:00 - 18:30 -> CADENHEADS - 175 lat alkoholu - warsztat
18:00 - 18:15 -> wystąpienie sceniczne
19:00 - 20:30 -> LAPHROAIG AND BOWMORE - warsztat o whiskey
19:00 - 20:30 -> TOMATIN - warsztat o whiskey
19:00 - 20:30 -> GLENGOYNE AND KILCHOMAN - warsztat o whiskey
21:15 - 23:00 -> degustacja szkockiej whiskey
21:15 - 23:00 -> degustacja piwa i whiskey
03.02
14:30 -> otwarcie drzwi
15:00 - 16:30 -> THE GLENLIVET VERTIKAL - degustacja
15:00 - 16:30 -> BUSHMILLS - IRISH WHISKEY - warsztat
15:00 - 16:30 -> 7 FJELL BRYGGERI - jak stworzyć dobrą recepturę? - warsztat
17:00 - 18:30 -> SCOTCH MALT WHISKY SOCIETY - degustacja
17:00 - 18:30 -> DIAGEO DISTILLERS EDITION - degustacja
18:45 - 19:00 -> wręczenie nagród dla najlepszych wystawców
19:00 - 20:30 -> ARDBEG - warsztat
19:00 - 20:30 -> LAMBIC OLD BEERSEL - warsztat
21:30 - 23:30 -> degustacja piwa i whiskey
zdjęcie: fotolia - royalty free