Grahamki domowej roboty

Katarzyna Smól
Składniki:
– 1 szklanka mąki pszennej, najlepiej chlebowej
– 7 g suchych drożdży
– 1/2 szklanki mleka
– 3/4 szklanki letniej wody
– 1 płaska łyżka syropu cukrowego, najlepiej ciemnego
– 1 łyżeczka miodu
– 1 łyżeczka soli
–2 łyżki oleju
– jajko rozmącone z łyżką mleka do posmarowania bułeczek

Sposób wykonania:
rzed pieczeniem można posmarować bułki jajkiem rozmąconym z mlekiem, a także naciąć je po środku, by zrobiło się pęknięcie. Piekarnik nastawiam na 200 stopni, bułki powinny się piec około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika należy zostawić je do wystygnięcia.
Smacznego!

Raport Norwegia
Twoje centrum aktualności i najnowszych wiadomości z Norwegii. Publikujemy dziesiątki informacji dziennie, abyś był zawsze na bieżąco. W jednym miejscu znajdziesz kluczowe informacje: od alertów pogodowych i sytuacji na drogach, przez doniesienia z rynku pracy, po najważniejsze wydarzenia z Oslo, Bergen, Stavanger i wszystkich regionów Norwegii.