Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25831 niezalogowanych)
1 Post

(^marta^)
Wiking
na haukelandzie ja n ie musialam biegac po wode czy sok po polozna mi przynosila, moze d;latego ze sama rodzilam bez meza.
A co do jedzenia przed porodem jak sie majuz skurcze to ja nie jadlam, poniewaz jezeli cos byloby nie tak i mieliby robic cesarke to lepiej miec puste jelita. No i na zyczenie zrobia lewatywe ktora przyspiesza skurcze wiec tez lepiej ich spowrotem nie zapychac, no i wtedy jak niejesz to nie ma problemu z wyproznieniem po porodzie bo nie musisz zrobic w ciagu 2 doby.
Mocz normalne trzeba oddac jak najszybciej po porodzie.
ja z PL przywiozlam sobie "tamtum rosa" bardzo pomaga jezeli Ktos popekal i ma kilka szwow bo super znieczula no i nie ma takiego zapachu dziwnego .

a jezeli o rzeczy to u mnie zanim dziecko nie odda pierwszego moczu jest uboerane w kaftanik 2szst a na dol 2 flanelki.
Polozna pokaze jak przewijac. JEst to wazne zeby dziecko oddalo moz i wazne kiedy. dopiero po tym mozna dziecko ubrac w pampersa. U mnie wszystko robilam sama, nawet wykapalam sama dzidzie bo chcialam. Polozna przychodzilam i pokazala i aptrzyla . I nie pojcie sie dzwonic po polozne bo one sa po to zeby pomagac

Milego weekendu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Ja tez bede rodzic na hukelandzie i o jedzenie, czy wode sie nie martwie, maz bedzie staral sie przy mnie byc w kazdej wolnej chwili, wiec mam nadzieje, ze mi niczego nie zabraknie A co do wody to i kranowe mozna pic, bo jest zdrowsza niz ta w butelkach Moj termin zbliza sie wielkimi krokami, mam na druga polowe lutego i oczywiscie zdam relacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
Beatka zycze Ci najlepszego iu zeby szybko poszlo
a co do wody to oczywiscie ze kranowka bo bardzo dobra jest, my w domku tylko kranowke, zreszta w przeszkolu tak samo dzieci pija z kranu wode
to nie PL ze nic nie czujesz oprocz chloru
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Anastazja :)
(niezapominajka741)
Początkujący
BeataK ja też trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzidzię.Powodzenia!

ps.A możesz się pochwalic czy będziecie mieli chłopca czy dziewczynkę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Witam
Ja będę rodzić po raz drugi ale po raz pierwszy w Norwegii a dokładnie w Stavanger. I prawde mówiąc to bardzo się boje bo jestem tu dość krótko i dużo rzeczy mnie przeraża Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
nie boj sie Marta naprawde jest fajnie. Nie wiem jak u Ciebie z jezykiem ja znam angielski i sie dogadywalam super.nie maialm zadnych problemow...
napisz co Cie przeraza topomozemy rozwiac watpliwosci
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
(niezapominajka741)
Początkujący
marta171086 naprawdę nie przejmuj się .Ja też jak byłam w ciąży to na początku byłam tym wszystkim przerażona .Wszystko inaczej niż u nas w kraju ,zero jakiś badań ginekologicznych jedno usg itd. Człowiek całkowicie zdezorientowany bo nie wie się co i jak .Ale później przyzwyczaiłam się do tego systemu i byłam bardzo zadowolona z opieki . Przede wszystkim żeby pozbyc się strachu trzeba szukac odpowiedzi na swoje pytania .A najlepiej jest pytac u fastlege czy u położnych bo oni oni najlepiej nam odpowiedzą i rozwieją nasze wątpliwosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
A ja nie zabardzo znam język angielski nie mówiąc już o norweskim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
czesc, gratuluje wam dzidziusia to bardzo piekne uczucie ja z pierwszym dzieckiem mialam robione usg co miesiac mialam juz tego dosyc maz juz muwil ze niechce usg ale mimo wszystko robili a ginekologicznie ani razu,robilam wpolsce jak bylam a zdrugim dzieckiem ani razu niemialam ani usg ani ginekologicznie dopiero w38tygodniu powiedzialam ze chce usg bo sie zle czuje to mi zrobili w tutejszym szpitaslu i trwalo to okolo2godziny.szok...ale zato wynagrodza ci wszpitalu po urodzeniu opieka super chodza kolo ciebie jak kolo ksiezniczki wszystko przynosza,nawet znieczulenie mozesz wybrac takze niemasz sie czego bac,bedzie dobrze zobaczysz pozdrawaiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
(niezapominajka741)
Początkujący
marta językiem sie nie przejmuj .Zawsze możesz skorzystac z darmowego tłumacza tylko zawsze wczesniej przed wizytą u lekarza czy poloznej musisz zadzwonic ,że chcesz go miec ,albo ktoś kto zna język niech zadzwoni w twoim imieniu .Kiedyś czytałam na innym forum ,że dziewczyna rodziła i też nie znała języka i lekarze nie mogli się z nią dogadac to sami jej załatwili i zjawil się w ciagu pół godziny.Nie bój się tutaj wszyscy są naprawdę bardzo mili i wyrozumiali .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok