Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25831 niezalogowanych)
86 Postów

(annullkka)
Początkujący
Hej!Ja urodzilam swojego synka 4 miesiace temu, wlasnie w Norwegii.Powiem wam,ze opieka medyczna i podejscie do pacjentki ciezarnrj jest tu super!!
Tez chetnie odpowiem na wszelakie pytanie.Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
No to ja mam pytanie odnosnie spakowania sie do szpitala czego i ile mam wziasc dla dzidzi, zebym nie przesadzila i dla siebie. Tez slyszalam ze opieka jest super, zreszta spotkalam sie z opieka lekarska na chirurgi, jak maz lezal w szpitalu, super opieka i nawet byla pielegniarka polska, czy na porodowce tez jest? Z gory dziekuje za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(annullkka)
Początkujący
Do szpitala bierz tylko rzeczy dla siebie Dzidzi dostaje wszystko - pieluszki,ubranka,recznik,kocyk, rozek .... I jak zmieniasz ubranko to oni biora je do prania.Tylko na wyjscie ze szpitala musisz miec juz swoj stroj dla malenstwa. Tobie tez pewnie dadza pidzame przy porodzie,ale mysle,ze lepiej i przyjemniej pozniej w swojej chodzic. Jedzenie w szpitalu wystawione jest cala dobe (chleb,dzem,wedliny,soki,jogurty,zupki instant) a obiad bodajze o 13.Tak bylo u mnie - rodzilam w Skien.
A tak a propos opieki - masz do wyboru wszystkie rodzaje znieczulenia (w Polsce sa niektore platne) a i jeszcze gaz rozweselajacy Co do polskiej pielegniarki - u mnie nie bylo,al jak wychodzilam ze szpitala (wychodzi sie gdy wszystko ok a w piersiach jest pokarm wlasciwy) to przyszla tlumaczka,przetlumaczyla wszystko i spytala o wszystko co ja chcialam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Dziekuje annullkka za cenne informacje Ja bede rodzic na Hukelandzie w Bergen, takze jestem spokojna
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
dzięki za tak wazne informacje.ja tez jestem juz spokojniejsza.bede rodzila w voldzie.nie znam szpitala ale z pewnościoł bedzie podobnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(annullkka)
Początkujący
Jak chcecie,to mozecie isc do szpitala i zobaczyc jak to wszystko wyglada.Pielegniarki was chetnie oprowadza, ale lepiej wczesniej zadzwonic i sie umowic. Jak ktos wczesniej napisal - duzo badan w ciazy nie ma. Co mieisac kontrola u lekarza z badaniem krwi i moczu, mozna tez poprosic o spotkanie z jordmor (polozna) ale ona robi to samo.I dwa usg chyba przez cala ciaze (ja bylam od 7 miesiaca w Norge).Ale jak sie cs dzieje albo masz watpliwosci (ja myslalam,ze mi dzidzi sie nie rusza) to jedziesz do szpitala i oni wszystko sprawdzaja. A i fajne jest to,ze lekarz Ci w szpitalu miejsce zamawia na porod Oczywiscie jakby cos bylo wczesniej to jedziesz i Cie przyjmuja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Ja wlasnie ide do jordmor pierwszy raz we wtorek bo do tej pory bywalam co miesiac w polsce wiec tam chodzilam. Jak narazie tutaj lekarz pobral ode mnie mocz, zmierzyl cisnienie i brzuch i koniecznie chce wiedziec o testach na szczepionki ktore dostalam czy wasz lekarz tez chcial to dokladnie wiedziec? Z tego co wiem to u nas w polsce jak sie trafi, ze ktos mial robiony test to dobrze, ja sobie nie przypominam zebym miala robione testy na np.rozyczke. I bede szla do szpitala w ktorym mam rodzic, bo chce wczesniej wiedziec co i jak i to prawda ze lekarz umawia nas ze szpitalem na porod, naprawde fajna sprawa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Goska J
(Goska273)
Wiking
hej, jestem troszke zaniepokojona poniewaz jestem juz 10dni po terminie i dalej mi kaza czekac az sie cos zacznie, bede rodzila na Baerum, jak dotad bylam mila i lekarze rowniez, ale moja cierpliwosc sie konczy i zastranawiam sie czy jakbym poprosila o cesarke to by mi ja zrobili? wiecie moze cos na ten temat???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(annullkka)
Początkujący
Musisz poczekac jeszcze 4 dni i zglosic sie do szpitala - tam czeka na Ciebie miejsce jezeli termin porodu spoznia sie 14 dni!Ja urodzilam synka 10 dni po terminie
A co do testow na szczepionki - nic nie slyszalam ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Zuzanna ...
(zuzka27)
Nowicjusz
nie jestem pewna ale chyba miejsce w szpitalu musi zaklepać lekarz prowadzący ciąże - w przypadku porodu po terminie, a jak nie jesteś pewna czy Twój lekarz to zrobił to na wszelki wypadek proponuje zadzwonić do szpitala i się dowiedzieć jak to wygląda, u nas kazali dzwonić właśnie do szpitala w razie wątpliwości.

Z testami na szczepionki pierwsze słysze, mieliśmy tylko wywiad z przebytych chorób (m.in. różyczka) przez naz (rodziców) jak i najbliższą rodzine (choroby psyhiczne, nowotwory itp), no i oczywiście robili nam testy na np. HIV.

USG w Nor przez całą ciąże mieliśmy jedno.

Moja rada, jak jedziecie do szpitala sprawdzić czy to może już a jesteście blisko terminu to bierzcie ze sobą wszystko co planujecie mieć w szpitalu, my pojechalismy bez niczego bo byliśmy przekonami że to jeszcze nie teraz a już zostaliśmy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok