Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25831 niezalogowanych)
1 Post

(Benka)
Wiking
Dzięki za cenne wskazówki. My z mężem obawiamy się samej opieki tutaj nie pod ty kątem, że jest kiepska. Po prostu mąż pracuje tu od stycznia 2008 roku i nie wiemy jakby to wyglądało, gdyż nigdy nie korzystaliśmy z opieki lekarskiej tutaj Nigdy nie był mąż tu u lekarza, a tym bardziej ja, gdyż jestem tu dopiero 2 miesiące i nie wiem jak powinniśmy załatwić wszystkie formalności((
Wiem głupol ze mnie((( Wybaczcie.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
wiecie co a mi w pierwszej ciąży powiedzieli coś dziwnego jak zapytałam kiedy mam jechac do szpitala.powiedzieli ze jak mi sie zachce kupe to znaczy ze już jest za póżno na szpital.słyszałyście o tym ze w norge modne są porody w dzomu???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Kobieta :) Polka
(Noriska)
Nowicjusz
W ubieglym roku w Norwegii odbylo sie 180 porodow domowych. Do porodow domowych sa wyplacane zasilki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
(Noriska)
Nowicjusz
Benka

Czy twoj maz jest legalnie? Jesli tak to musial dostac z NAV login i haslo do strony na ktorej sie wybiera stalego lekarza. Czy jestes z nim na zasadzie laczenia rodzin? Czy masz numer personalny (personnummer)? Jesli tak to podobnie, powinnas dostac z NAV list w haslem do zalogowania by wybrac lekarza. Bez numeru personalnego nie jestes widoczna dla norweskiego systemu opieki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Benka)
Wiking
Wiesz co ja nawet nie wiem jak to jest, ma ten swój cały fodelsenumber czy jak to się tam nazywa, ale z nav nic nie dostał Ja tu jestem na praktykach studenckich i nie mam żadnego nr. Z końcem lutego kończe praktyki i chce to wszytsko załatwić tylko nie wiem jak się za to zabrać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
(Noriska)
Nowicjusz
Foedselnummer to staly personnummer
Na Twoim miejscu juz teraz zalatwialabym pobyt (na jakiej podstawie to bedzie zalezoalo czy bedziesz miala prace, czy laczenie rodzin) - czasami to trwa miesiace.....
Z drugiej strony dziwie sie, ze na praktykach nie masz tymczasowego (tzw. D-nummer) numeru personalnego? Wszak musialas (lub twoj praktykodawca) wystepowac o pozwolenie na prace i pobyt - tutaj nic sie nie da bez papierologii...Spytaj sie swojego praktykodawcy a maz niech sie spyta swojego pracodwacy.
Maz niech idzie do najblizszej przychodni i niech sie zarejestruje. Chyba tak tez mozna. Zeby pozniej, w razie naglej potrzeby, nie bylo "latania" z papierkami.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Benka)
Wiking
Bardzo Ci dziękuję! Kochana jesteś! Ja występowałam tu o pozwolenie na pobyt w październiku ubiegłego roku i nadal czekam, żenada! Praktyki mi się kończą a tu nadal nic, jak mój dyrektor dzwonił na policję to powiedzieli, że trzeba czekać...
czyli jak mąż ma ten Foedselnummer tzn że ma wszystko legalnie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Dzieki dziewczyny za porady w kwesti oznak porodu Pozdrawiam was serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
trzyamy kciuki za ciebie.odezwij sie jak juz bedziesz po. no i pokaż nam dzidzie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(madziamadzia)
Wiking
Chcialam zapytac o babypakke, poniewaz jestem w 22 tygodniu ciazy od poczatku prowadze ja tu w norge, jednak rodzic bede w Polsce czy mimo to moge sobie wypelnic te wnioski i przysla mi gratisy? dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam serdecznie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok