Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Joanna Kuchnicka Moniqa ;) (2159 niezalogowanych)
1 Post

(olinka)
Wiking
Zapomniałam o najważniejszym
Muszę się przyznać ,ze blog który poleciłam wypada bardzo blado z tym co podała mi Hilton.

Mimo wszystko fajnie mi się czytało humorystyczne wypowiedzi na blogu
Hilton duży oklask ,ten 14-ty ode mnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fabrizio)
Wiking
Hmmmm iks napisz przewodnik po Norge moze??? Mysle ze niechciales obrazic tych setek czy nawet tysiecy Polakow ktorzy przyjezdzaja tutaj dlatego tylko zeby wywiezc kase? Niestety zycie czasami tak zmusza czlowieka,nie pozostawia wyboru.
Tematem byl blog zacytowany przez Olinke ktory na przewodnik ani turystyczny ani zyciowy nie nadaje sie.
Tak! Prawda jest ze pracujac tutaj zarabiamy okolo 20 000 koron/miesiac a 25 000 to juz dobre wynagordzenie(mowimy o 167 godzinach pracy) a koszty utrzymania pochlaniaja wieksza czesc wynagrodzenia.Zostaje cos np. na zwiedzanie ale wiekszosc z nas inne prorytety wiec raz w roku wolimy wygrzewac sie na pasku w Turcji niz na polnocy Norwegi spacerowac i podziwiac widoki.
Basiu co mialas na mysli "nie maja jaj"??? Ja wlasnie tutaj przyjechalem pare lat temu po to aby nie nadwyrezac tych jaj do ciaglej walki o byt!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Fabrizio - w tym moim poetyckim czy tam jakims opisie jaj chodzilo mi o umiejetnosc podjecia inicjatywy, podejmowania decyzji i ksztaltowania swojego zycia w przeciwienstwie do marazmu i oczekiwania na manna z nieba.

Po prostu o przedsiebiorczosc i liczenie przede wszystkim na samego siebie.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Ja też gratuluje i tobie ,że taka jesteś.Daję plus.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
To fajne co napisałas. Ja się zgadzam .
Ważne aby chcieć,normalnie żyć.Starać się.I myślę ,że w tym kraju powinno przynieść to dobre efekty.
Powodzenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Ach baśka,Ty to masz jaja.
I widac,że z nie jednego garnka jadłaś,czy jakos tak.
To co napisałaś można by było rozpisać razy dziesięć.
Też pozdrawiam,"każdy kraj...."
Zgadzam się.Pa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Dobrze Olinka,i to jest dobre podejście.
Dobrze gdy ktoś się nie pyszni,a gdy nie wie to pyta,i nie przechwala się czymś myśląc,że to on tylko tam był,lub tylko on to widział.Norwegia to jest tylko jakiś tam kraj na globusie.
Są np.polacy którzy już zakoińczyli ten etap zwiedzania tego kraju i jeżdzą już z norwegii na maderę,barcelona,hellas,czy tajlandia.Bo chcą do ciepła.
To jest zawsze kwestia czasu ,gustu,i pieniędzy.
Ja osobiście mam nadal wielki szacunek dla tych terenów,bo są tu nie zwykłe miejsca,i ludzie którzy by tylko wejść na górę narażają swoje życie.Ale to jest dla nich bardzo ważne.
Tak jak norweska skala wspinaczki skalnej,jest moim zdaniem najtrudniejsza na świecie.Lub to jak norwedzy jeżdzą na nartach.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Fabrizio fajna fotka.przystojniak z ciebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Fabrizio,musi dorabiać,nie ma dwóch zdań.On zarabia w NO po to by móc wyjechać do Grecji ,a tam zarabia dwa razy więcej wykorzystująć niewiasty.
Potem wraca do norge aby mu jaja odpoczęły.

Fabrizio sorry nie obraż sie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
No robi się zabawnie.

A tak powaznie to zawsze dobrze że ktoś pisze,informuje o ciekawostkach tego kraju.
Bo wbrew pozorom wystarczy tu pojechać na rowerze do lasu aby znależć coś ciekawego w ziemi lub jakiś widoczek.
Np pod górką wspinaczkową Kolsås są wyryte na wystających gładkich skałkach symbole łodzi wikingów które na nowo sa badane,a prawdopodobnie zostały wyryte 1500 lat temu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok