Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ZMIANA TABLIC - Norwegia

Czytali temat:
Jan Maryjan Piotr Pańczak Mycha Mycha Radek Tynek Bogusz Roszkowski Piotrek1980 Sebastian4 Seweryn 31 Gin+Tonik (5778 niezalogowanych)
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
Czy ktoś sie orientuje gdzie sie wymienia tablice rejestracyjne auta z polskich na norweskie.do jakiego urzędu sie trzeba zgłosić i ile to kosztuje.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
troll tylko najpierw sprawdz czy ci sie opłaca bo bedziesz chyba musiała zapłacic cło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
dzięki Kamitak wiem,że konieczne jest opłacenie cła.w sumie to jest główny warunek otrzymania tablic norweskichpozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
to zycze ci powodzenka wasik trzymam kciuki by nie była duza kwota
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
daniel m
(dkm18)
Wiking
raczej ci sie nie bedzie oplacalo.lepiej kupic auto w norwegi ,daje ci adres finn.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
Witam wszystkich formowiczow,chce sie odniesc do tego tematu ,ja przerejestrowalam swoje auto w STATENS VEGVEGVESEN ,w Polsce to odpowiednik- wydzial ruchu drogowego,www.toll.no jest podpunkt -kalkulator innførsel av kjøretøy i tam mozna wyliczyc ile zaplacic podatku,i zwiazane z tym koszty,trzeba tez wziac pod uwage ze auta sprzedawane przez Nowegow sa niezadbane bo robocizna droga a niestety jak cos sie zepsuje to auta sie sprzedaje ,co 2 lata przeglady......Znam kilka takich przypadkow co to Polacy kupili okazyjnie....Nie wszyscy sie moga z tym zgadzac ?Ja wiem ze przerejestrowalam swoje auto sprawne na ktorym moge polegac,i wiem co w nim jest ,na koniec gdy bede go sprzedawala tutaj to nie mam na nim duzej straty,bo w Polsce juz stracilo niestety wiele.. Jesli ktos ma inne spostrzezenia zapraszam do dyskusji.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
angelika r
(robal)
Nowicjusz
My zamienilismy na auto na norweskich tablicach kupilismy tutaj i w super stanie dobrze trafilismy.To tez zalezy za jaka kwote chce sie kupic autko wiadomo ze za 10tys nok nie dostaniesz super mercedesa....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
SUZZI- 22 lata jestem mechanikiem,2 lata tutaj i moje doswiadczenie mowi calkiem cos innego! 3 razy zmienilem tu samochod a pierwszy z nich to byl ford z 89 roku z przebiegiem 180000 km pelna dokumentacja,servic,wlasciciele,faktury z warsztatow i napraw!!!kosztowal 2000 koron!!!! po przegladzie z oplaconym podatkiem!!pokaz mi takie auto w polsce!!! wiekszosc aut w naszym pieknym kraju nie widziala servisu autoryzowanego juz nigdy odkad wyjechalo z salonu.druga sprawa jest eksploatacja-czesci kupowane za najnizsza mozliwa cene wpolsce,na gieldach,internetach itd.nie wspomne o zakladaniu uzywanych podzespolow wyciagnietych z rozbitych aut z zachodu. niestety w norwegi tego sie nie praktykuje a czesci pochodza zawsze od producenta. nie rozumie dlaczego stwierdzilas ze norweskie auta sa zaniedbane i w zlym stanie????
na koniec cena nowego samochodu porownanie-Audi A4 cena katalogowa bez rabatow upustow itd(diesel). polska 165000 zl,norge 410000 koron-identyczne w 100% modele z takim samym wyposazeniem!!!no i kredyt na takie auto warunki i dostepnosc-niema porownania!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
) nie całkiem prawda my kupilismy mesia za 4 tys koron ma on tylko jedna wade po dłuzszym czasie nie uzywania odpala za 10 razem i własnie pyt do faziego wiesz moze co to moze byc??? bo tu nam mechanik powiedział ze nie ma pojecia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
xxx xxxx
(chudy1)
Początkujący
jak kupisz od Pakisa to napewno zadbany nie bedzie i kombinowany.moje zdanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok