Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jan Maryjan Piotr Pańczak Mycha Mycha Radek Tynek Bogusz Roszkowski Piotrek1980 Sebastian4 Seweryn 31 Gin+Tonik (5782 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
własnie kupiony od pakisa jak ich nazywacie mechanik mowił ze auto jest w super stanie tylko ma te jedna wade ze trza 'piłowac' a moze jest tu jakis mechanik z okolic rogaland najlepiej haugesund
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
HEJ!FAJNIE żE TAK DUżO OSóB ODPOWIEDZIAŁOKAżDE OPINIE Są PRZYDATNEJA Z MężEM OMAWIALIśMY JUż WSZYSTKIE MOżLIWOśCI ,I NIEWIEMY CO WKOńCU ZROBIć.JEźDZILIśMY I OGLąDALIśMY FAJNE AUTA(JUż ZA 150.000 NOK MOżNA KUPIć FAJNE AUTKO),MóJ Mąż SIę ZNA NA MECHANICE,WIęC ZAWSZE BY COś ZAUWAżYŁ JAKBY GO COś ZANIEPOKOIŁO(CHOCIAż NIEZAWSZE SIE DANO A Z DRUGIEJ STRONY CIężKO SIE NAM ROSTAć Z NASZYM AUTEM BO WIEMY żE NAM JESZCZE POSŁUżY DŁUGI CZAS,BO JEST REGULARNIE SPRAWDZANEALE RACZEJ BęDZIEMY KUPOWAć TU AUTO,BO JAK TO MóJ Mąż MóWI"śLUBU Z AUTEM NIEBRAŁEM JESZCZE ZOBACZYMY,BO TERAZ MAMY DWA AUTA I NAJPIERW TRZEBA JEDNO ALBO OBYDWA SPRZEDAć.DZIęKI ZA ODPOWIEDZI
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
f f
(fredric)
Nowicjusz
No i z kim bym nie rozmawiał nie kupować auta w oslo, im dalej tym lepsze auta. Z własnego doświadczenia i widząc co koledzy kupili, też radze szukać gdzieś dalej. Miejscowi już się dużo nauczyli w kwestii picowania aut i kręcenia liczników.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
krecic liczniki to sie nauczyli z powodu ubezpieczenia im wiecej km tym wieksze ubezpieczenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
pamietaj ze musisz jeszcze wliczyc w koszta ubezpieczenie (kwota zalezne od km ) podatek, podatek drogowy, eu controll ,zmiane własciciela auta rejstracje dowod rejstracyjny za wszystko trzeba płacic :/ zorientuj sie w kosztach
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
f f
(fredric)
Nowicjusz
No i jak autko jest młodsze niż 10lat to rejestracja ponad 5tys a starsze chyba 1,5tys.
Ubezp na rok przy przebiegu 6tys w Enter 4400nok.
podatek jak dobrze pamietam 2300nok
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
Dzięki wszystkim za infotroche tych kosztów jest,wogule sie tego nie spodziewałam.no ale cóż na coś sie trzeba zdecydować.Mus to mus pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
Ja moge na ten temat napisac tyle ze mam auto do sprzedania Nie jest to zadna rewelacja, ale poprostu mamy za duzo na stanie, a ze ja chwilowo nie potrzebuje samochodu a i tak chcielismy z mezem zmieniac na wieksze. Jest to SUZUKI SWIFT sedan. 1.3 beznyna. Rok prod. 1994 (jesli dobrze pamietam) Oplacony podatek, EU robione w listopadzie wiec swierzutkie. Przebieg 208000 km, Auto w pelni sprawne poniewaz maz jest mechanikiem i regularnie sprawdza czy wsystko jest ok co bym sie nie zabila gdzies po drodze Auto rowniez po naprawie blacharskiej poniewaz kupione bylo z lekko uszkodzonymi blotnikami, teraz sa wymienione na nowe, ladnie zakonserwowane. Autko naprawde w dobrym stanie. Szkoda sprzedawac ale bedzie sie marnowac przez dlugi czas i zawadzac na podjezdzie. Cena 15.000 koron. W razie pytan czekam na wiadomosci Auto do obejrzenia w Bergen. W razie chetnych moge wyslac zdjecia na poczte, autko niestety jeszcze nie zostalo wystawione na finn.no ale jest taki plan w najblizszym czasie wiec podam link jak juz bedzie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
krecenie licznika,hihihihihhii smieszne jezeli chcesz narazic sie na koszta cofnij licznik!!!!! po 1 w kazdym aucie po 2000 roku mamy praktycznie elektronike,moduly ktore po podlaczeniu do systemu diagnozowania podadza naprzyklad liczbe obrotow walka rozrzadu albo walu korbowego,liczbe wtryskow paliwa na poszczegolny cylinder itd w zaleznosci od marki i klasy auta od poczatku zycia pojazdu.prosze zadzwoncie do obojetnie ktorego serwisu i zapytajcie o zresetowanie calego auta.jest to mozliwe ale tez do wykrycia-jak w kazdym komputerze.ok nie jestem elektronikiem a zwyklym mechanikiem i napewno tutaj odezwa sie madrzejsi ale po drugie jak chcesz odliczyc przejazdy do polski od podatku jak wykupiles 6000km na rok??? mieszkasz w centralnej polsce jezdzisz 4 razy w roku do domu a do promu masz z oslo 600km,do pracy masz 8km w jedna strone!!!! kto uwierzy w to ze kupilas samochod jako ozdobe podjazdu?????bo po 6 miesiacach skonczyly sie kilometry. oczywiscie ciapatowo kombinuje z licznikami ale jakie auta mozna od nich kupic???toyote carine z 96 roku???mercedesa 124??? i jeszcze raz ksiazka servisowa to podstawa tutaj przy kupnie auta,ma byc wypelniona wiec widac jak jezdzilo auto czaso-przebiegi beda sie zgadzaly.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
kami ja w tym mercedesie sprawdzilbym przedewszystkim uklad paliwowy.obojetnie diesel czy benzyna. mozliwe ze paliwo po dluzszym postoju splywa spowrotem do zbiornika i zanim pompka napelni uklad musicie krecic dlugo silnikiem.to tak na chlopski mechaniczny rozum.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok