Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca - Norwegia

Czytali temat:
lukas tomczyk Jacek Duda Jan Maryjan adam hryciuk DUGI DUGI agnieszka fuchs Kasia K boj fra oszlo noregg Magdalen@ Mini M Eterni Norge AS avd. Romerike Onty_Ja_Gabriel_3. Adameol (2703 niezalogowanych)
10 Postów
agnieszka fuchs
(agnieszka31)
Wiking
Witam czy orientuje sie ktoś może czy w restauracji mogą zaproponowac mi staeke za godz 159kr ,czy powinni większą jaka obowiązuje w branży gastronomicznej 167.70 ,czy maja prawo dać mi taką niską kwotę ? Tłumaczą się w ten sposób ze niemają układu zbiiorowego i niemuszą go mieć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1401 Postów
Onty_Ja_Gabriel_3.
(Onty_Ja_Gabriel_3.)
Maniak
napisał:
Witam czy orientuje sie ktoś może czy w restauracji mogą zaproponowac mi staeke za godz 159kr ,czy powinni większą jaka obowiązuje w branży gastronomicznej 167.70 ,czy maja prawo dać mi taką niską kwotę ? Tłumaczą się w ten sposób ze niemają układu zbiiorowego i niemuszą go mieć. Gwoli wyjaśnienia technicznego:
- Od 01-06-19. nie ma stawki tak jak napisałaś /167,70-nok/brutto/t./
Jest natomiast stawka 167,90-nok/brutto/t.
Niby różnica tylko 20 åre jednak tak jest. w tych sprawach trzeba być naprawdę dokładnym jak się chce walczyć z pracodawcą a nie z wiatrakami.
Wracając zaś do pytania podstawowego, to oferujący pracę i stawkę miał rację.
I dokładnie tak jest jak powiedzieli.
Wszystko zależy od tego, co to za "restauracja" na jakiej zasadzie jest zarejestrowana i tak dalej.
Jednak by dalej prowadzić konkretne wypowiedzi, trzeba by znać ich status.
Jak podasz nazwę restauracji z adresem, lub dokładne nazwisko właściciela, to można by sprawdzić w państwowym zbiorze firm.
A tak to tylko można sobie luźno poklachać na necie przy nocnej kawie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok