Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czy można na www.mojanorwegia.pl prosić o pomóc finansową? - Norwegia

5 Postów
Włodzimierz Kunicki
(WlodzimierzKunicki)
Wiking
Czy można na www.mojanorwegia.pl prosić uczestników o pomóc finansową podaw możliwości przelewu na konto?

Jestem po operacji złamanego krzyża, teraz trwa rehabilitacja, w naszej rodzinie brakuje pieniędzy, żeby uratować zdrowie była podjęta decyzja kosztownej operacji we Lwowie.
Na Ukrainie niema ochrony zdrowia państwowej lub ubezpieczeń zdrowotnych, wszystko z własnej kieszeni, jestem obywatelem Ukrainy Polskiego pochodzenia. Proszę zrozumieć mnie, nie wiem jak postemplować w takiej sytuacji?

Dziękuję!

MojaNorwegia.pl Portal informacyjny społeczności Polaków w Norwegii. Znajdziesz tu informacje, ogłoszenia i oferty pracy w Norwegii. www.mojanorwegia.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Włodzimierz Kunicki
(WlodzimierzKunicki)
Wiking
Na pewno nie ten czas żeby ludzie chcieli pomóc, lub po prostu nie te już są ludzie ?...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
362 Posty

(Chuck Norris)
Stały Bywalec
WlodzimierzKunicki napisał:
Na pewno nie ten czas żeby ludzie chcieli pomóc, lub po prostu nie te już są ludzie ?...
Caly czas pomagamy uwierz mi. Jednak mamy swoje rodziny i to im w pierwszej kolejnosci. Nikt w Norwegii nie pracuje dla przyjemnosci. Kazdemu z nas potrzebne sa pieniadze. Miales wypadek tak? A co z ubezpieczenjem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Na Ukrainie niema ochrony zdrowia państwowej lub ubezpieczeń zdrowotnych, wszystko z własnej kieszeni,

...co za brednie tutaj opowiadasz...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Włodzimierz Kunicki
(WlodzimierzKunicki)
Wiking
bojfrauszlo napisał:
Na Ukrainie niema ochrony zdrowia państwowej lub ubezpieczeń zdrowotnych, wszystko z własnej kieszeni,

...co za brednie tutaj opowiadasz...?

Konkretnie co Pan nie rozumie, tak są państwowe szpitale ale usługi, lekarstwa są płatne...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Włodzimierz Kunicki
(WlodzimierzKunicki)
Wiking
Chuck Norris napisał:
[/quote] A co z ubezpieczenjem?[/quote]
Zdrowotnego ubezpieczenia na Ukrainie nie istnieje, państwowe żapisane w Konstytucji bezkosztownie nie działa. Miałem wypadek na oczyszczeniu drzewa terytorium sołtystwa, tylko zmusić do odpowiedzialności nieda rady, że nie samowolnie wykonywałem pracę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
362 Posty

(Chuck Norris)
Stały Bywalec
Chuck Norris napisał:
Caly czas pomagamy uwierz mi. Jednak mamy swoje rodziny i to im w pierwszej kolejnosci. Nikt w Norwegii nie pracuje dla przyjemnosci. Kazdemu z nas potrzebne sa pieniadze. Miales wypadek tak? A co z ubezpieczenjem?

Zdrowotnego ubezpieczenia na Ukrainie nie istnieje, państwowe żapisane w Konstytucji bezkosztownie nie działa. Miałem wypadek na oczyszczeniu drzewa terytorium sołtystwa, tylko zmusić do odpowiedzialności nieda rady, że nie samowolnie wykonywałem pracę.

Wypadek miales na Ukrainie? To jak znalazles to forum? Na jakim jeszcze innym prosiles o pomoc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Włodzimierz Kunicki
(WlodzimierzKunicki)
Wiking
Chuck Norris napisał:
Chuck Norris napisał:

Wypadek miales na Ukrainie? To jak znalazles to forum? Na jakim jeszcze innym prosiles o pomoc?

Stop? Co za pytania? Nie mam prawa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
362 Posty

(Chuck Norris)
Stały Bywalec
Chuck Norris napisał:
Chuck Norris napisał:

Stop? Co za pytania? Nie mam prawa?

Jezeli prosisz miedzy innymi mnie o pomoc to chyba mam prawo wiedziec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok