Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pozwolenie a nr personalny - Norwegia

122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
witam ,
mam pytanie dotyczace pozwolenia i nr personalnego,a mianowicie czy ktos moze mi powiedziec ile czasu sie czeka na pozwolenie i czy musze je miec zeby zalozyc personal nr czy on przyjdzie automatycznie razem z pozwoleniem????? czekm juz przeszlo miesiac na pozwoenie i niewim czy to normalnie sie tak czeka czy mam isc na policje sie pytac co jest grane ???? czy ktos mi moze pomoc jak to ugrysc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
kasia .
(kasienka81)
Nowicjusz
hej.
ja pamiętam dostałam szybko pozwolenie bo po 2 tyg juz miałam a potem kilka dni i przesłali mi nr.personalny.ale moja kumpela czekała prawie 2 miesiące na pozwolenie.
A numer personalny przychodzi kilka dni po pozwoleniu.
powodzenia w czekaniu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
dzieki ))))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(SanLi)
Początkujący
Hej PEPCIA83
mam taki sam dylemat co ty , powiec jak sie rozwiązała twoja sprawa , po jakim czasie przyszła odpowiedz i czy wraz z numerem , moze jednak trzeba isc na policje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
Czesc Sabinka
No wiec dostalam pozwolenie na taki okres ja ma moj maz , a nr personalnego niedostalam ,poszlam wiec do skatte i zapytalam o co chodzi , tam pani zapytala czy wypelnialam taki druczek, (pokazala mi go ) a ja ze nie to ona na to ze nic nieprzyjdzie , wiec wypelnilam to i ( nawet po polsku maja juz druki))) ) i czekalam raptem ok 2 tyg , narazie dostalam probny nr , bo konczy mi sie pozwolenie w pazdzierniku, potem musze doniesc nadstepne pozwolenie do skatte i dostane staly nr , do tego wniosku potrzebne mi bylo : paszport,i papier pozwolenia z policji , niewiem czy tak kazdy zalatwial ale u mnie tak to wygladalo , pani w skatte powiedziala ze jezeli niewypelnialam nigdy takiego druku to niedostane numeru ,wiec sprobuj jak ja ,)))))))))) powodzenia i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(andziulek1411)
Wiking
Ja na pozwolenie długo czekałam bo az 3 miesiace, i nie ma tak dobrze ze numer personalny przychodzi odrazu po pozwoleniu trzeba złożyć papiery i tego się nie ominie bo trzeba złożyć wniosek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
no ja na swoje czekalam krotko do ok miesiaca , a tak jak juz pisalam wlasnie ze skatte skladalam wniosek ,i jak ma sie pozwolenie na krucej niz 6 miesiecy to dostnie sie probny nr , bynajmniej tak jest w moim przypadku , dzieci dostaly pozwolenia na 4 miesiace i wogole niedostaly nr , dopiero mam przyjsc z wnioskiem jak nam przedluza pozwolenia,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(andziulek1411)
Wiking
Ja nie dostasłam próbnego numeru odrazu stały bo mój mąż już tu jest 3 lata i ma pozwolenie na 5 lat i stały numer
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
moj jest niecaly rok i ma pozwolenie do pazdziernika chociaz umowe o prace ma na czas nieokreslony , i my z dzieciakami dostalismy pozwolenia tez tylko do pazdziernika, a moj nr jest probny wrazie gdybysmy niedostali przedluzenia ale potrzebny jest do rozliczenia podatkowego tak mi powiedziala babka w skatte ,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok