Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(Hilton)
Wiking
kasienka81 napisał:
hej.
ja pamiętam dostałam szybko pozwolenie bo po 2 tyg juz miałam a potem kilka dni i przesłali mi nr.personalny.ale moja kumpela czekała prawie 2 miesiące na pozwolenie.
A numer personalny przychodzi kilka dni po pozwoleniu.
powodzenia w czekaniu.

Nr personlany nie przychodzi kilka dni po pozwoleniu. Nalezy isc do skatteetaten i wypełnic karte podatkową, nastepnie po pewnym czasie ten numer przysla do domu. Sam z nikąd nie przyjdzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Ja najpierw dostałam pozwolenie na pobyt na 5 lat , a po ten z tym zaświadczeniem szłam do skattee os , wypełniłam formularze o przyznanie mi i rodzinie numeru . Po 2 około 2 tyg przyszedł list z numerami personalnymi .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
a nie jest tez tak ze trzeba sie zameldowac tutaj aby dostac staly numer? co? nie czasowo a wypelnic wlasciwy ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
Żeby dostać numer personalny trzeba iść do Skatevest i złożyć druczek, ja wniosek o pozwolenie i numer personalny składałam tego samego dnia, numer personalny tymczasowy dostałam za kilka dni, a pozwolenie po trzech miesiącach. W Skat powiedzieli że jak przyjdzie pozwolenie to trzeba przyjść i wtedy dostaje się stały numer. Właśnie w piątek się wybieram....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(alinka873)
Wiking
Chciałabym się dowiedzieć co zrobić w przypadku kiedy oczekuje się na pozwolenie a w tym czasie pracodawca wypowie umowę o pracę??? Tak jest w przypadku mojego męża. Czeka na przedłużenie pozwolenia i dowiedział się z UDI, że dopiero odpowiedź dostanie we wrześniu a wypowiedzenie kończy mu się z 31 sierpnia. Przepracował tu ponad rok. Czy może zarejestrować się w navie jako bezrobotny bez pozwolenia, czy musi czekać do września???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
alinka873 napisał:
Czy może zarejestrować się w navie jako bezrobotny bez pozwolenia, czy musi czekać do września???
Zarejestrować zawsze się można ..jednak czy dostanie zasiłek to....
zależy do kiedy ma aktualne zezwolenie na pracę ....i na jakiej podstawie został zwolniony z pracy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(alinka873)
Wiking
Pozwolenie ma od 15 lipca ubiegłego roku i teraz w czerwcu złożył papiery na przedłużenie i decyzja UDI juz jest na policji tylko musi czekać do września żeby mu przysłali do domu. A z wypowiedzeniem to po prostu dostał w połowie lipca i do końca sierpnia pracuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
alinka873 napisał:
Pozwolenie ma od 15 lipca ubiegłego roku i teraz w czerwcu złożył papiery na przedłużenie i decyzja UDI juz jest na policji tylko musi czekać do września żeby mu przysłali do domu. A z wypowiedzeniem to po prostu dostał w połowie lipca i do końca sierpnia pracuje.CZY JA PISAŁEM NIEWYRAŹNIE....?

BO nie od kiedy TYLKO DO KIEDY MA ZEZWOLENIE w brew pozorom to bardzo ważna sprawa....
DO KIEDY
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
monika ladogorska-soyke
(czarnamoni1)
Wiking
czy dostaniesz zasiłek jest również uzależnione od tego ile odprowadziłeś na skatt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(alinka873)
Wiking
pierwsze pozwolenie było do 15 lipca a teraz czeka na drugie pozwolenie, które zapewne jest na 5 lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok