Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Krowa napisał:
Lindemans napisał:
Krowa napisał:
Krowa napisał:
Lindemans napisał:
Krowa napisał:
Wyper..la. A potem przyjda nowi (po czterech latach) i wypier..la tych co wypierda..lali. A aniolki Jarusia pozostana tak samo ograniczone jak sa I tak to glupie polskie lby beda sie wzajemnie wypier..alac i powolywac sie na swoja slawetna historie o tym kto kogo wypier..olil. No coz, maja w koncu do tego moralne prawo. Prawo do wypier..alania, bo tak rozumieja demokracje.

Ciekawe dlaczego wszystkie inne panstwa post komunistyczne nie mialy problemu z dekomunizacja ? Sad i dozywotni zakaz wykonywania sluzby publicznej. Dzis po latach nikt sobie nimi glowy nie zawraca, w Polsce bastion sie ostal i wielkie poruszenie, bo agentow beda tykac... Niech ich nie tykaja, boze uchowaj. To, ze dzialali na szkode panstwa polskiego, to przeciez nic takiego...

Nie uwazasz ze to troszke glupie, zeby agent "tykal" agenta ?

Jak napiszesz, ktory agent, bedzie tykal ktorego agenta, to porozmawiamy

Jak wam pluli przez 8 lat w twarz, jak wam mowili, ze "panstwo polskie istnieje tylko teoretycznie", ze "ch.., dupa i kamieni kupa", ze "tylko idiota albo zlodziej pracuje za 6 tys.zl", to sie usmiechaliscie i twierdziliscie, ze tylko deszczyk pada, a teraz lamenty i placze. Co to bedzie, ach co to bedzie, szmaty zostana odsuniete

Nie bedziemy rozmawiac bo nie ma argumentow ktore bylyby w stanie konkurowac z zaslepieniem i paranoja. Poczekamy az sie nacieszysz zemsta a potem zobaczymy jak sie to wszystko skonczy

No tak, kiedy przychodzi czas na fakty, to zabieram wiaderko, szpadelki i wypadam, bo ty jestes zaslepiona i paranoiczna hehehe. Mylisz zemste, ze sprawiedliwoscia.Jak ktos bedzie dzialal na szkode twojej firmy, to logicznym jest, ze go usuniesz. Jak ktos bedzie dzialal na szkode twojej rodziny, to chyba odsuniesz go od niej ? Jak ktos dzialal na szkode panstwa polskiego, to...odsuwaja go tylko paranoicy i zaslepiency. Genialne, nieprawdaz ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Oj chlopaki, w swoim zacietrzewieniu zupelnie niezrozumieliscie, ze to stara ekipa TVP za tym stoi:
"komisja etyki tvp poszerzyła zasady w myśl których:
"„dziennikarze, którzy byli pracownikami tajnych służb PRL lub z nimi współpracowali, nie mają moralnego prawa do pracy w telewizji publicznej”."

To stara, wciaz urzedujaca ekipa nagle postanowila sie rozprawic z agentami bezpieki
Ciekawe dlaczego nie wiele lat temu, tylko akurat dzis taki neews ? Moze, jak twierdzi Joseph, radia Maryja sie nasluchali ? Cholera wie co im sie tak nagle odmienilo, ze tacy uczciwi chca byc ? Tak, ze te "paranoiczne zaslepione zemsty", to ze strony starych, a nie nowych hehehe Cuda panie, cuda na kiju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowa)
Początkujący
Przytoczylas przed chwila Lisa. Czy usuwajac jego masz na mysli sprawiedliwosc?
Masz na mysli komunistow? Ok, trudno chyba znalesc kogogs kto bardziej ich nienawidzi ode mnie. Ale dzis? Sral ich pies Sa chyba wazniejsze rzeczy do rozwiazania w kraju niz to. W jaki sposob przyspieszy to jego rozwoj? I tak, mimo tego ze nie rozliczal kiedys, w przeciwienstwie do krajow do ktorych nawiazywalas, i tak przodujemy w gospodarce w stosunku do nich. Zadnej istotnej korelacji tu nie ma.
No a jak juz rozliczysz, wypierd...lisz wszystkich ci niewygodnych to usiadziesz i co????? Powiesz ze sprawiedliwie i jest fajnie i reszta sama sie zrobi? Sorry moja droga, nie odpowiada mi dyskusja na pisowskich zasadach szukania winnych. Poprostu mnie to nie bawi Za duzo w zyciu widzialem, zeby sie tym nieudanym fenomenem przejmowac. To w koncu tylko 20% ludzi, ktorym udalo w demokratyczny sposob dojsc do wladzy i takie jest ich prawo. Ja sie juz nawalczylem wiec popatrze sobie na to z boku jak wpedzaja kraj w jeszcze wieksze bagno. Pozyjemy, zobaczymy i zycze zadowolenia w rozkoszy i upojeniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
176 Postów
Greg Greg
(Greg1979)
Stały Bywalec
A najwiekszy paradoks - PISowska retoryka uwodzi tylu teoretycznie inteligetnych ludzi... Retoryka skierowana do ludzi ktorym sie nie powiodlo i ktorzy szukaja odwetu na kazdym dookola kto ma lepiej....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Greg1979 napisał:
A najwiekszy paradoks - PISowska retoryka uwodzi tylu teoretycznie inteligetnych ludzi... Retoryka skierowana do ludzi ktorym sie nie powiodlo i ktorzy szukaja odwetu na kazdym dookola kto ma lepiej....

Doliczyles sie juz, ilu teoretycznie inteligentnych ludzi ( ze juz nie wspomne "mlodych, wyksztalconych z duzych miast) uwiodla POowska retortyka ? Ilu z nich otwarcie dzis mowi, ze zostali nabici w butelke ? Moze zainteresuj sie, kto glosowal na PIS. Wiek, wyksztalcenie, pozycja spoleczna itp. Poki co, powielasz wytarte stereotypy o moherowej babci. Dokladnie tak, jak Joseph nie moze ogarnac, ze ktos komu blizej do PIS, niz do PO, moze nie byc wiernym sluchaczem radia maryja. Ze taki ktos moze byc niewierzacym, to juz absolutnie jest wedlug niego niedopuszczalne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
176 Postów
Greg Greg
(Greg1979)
Stały Bywalec
Nie mowilem, ze PO rzdzila z sukcesami.... osiedli na mieliznie... nieduzo zrobili zeby bylo lepiej... nie sluchali glosu spoleczenstwa.... nalezalo im sie..... Ale jakze naiwna jest wiara, ze PIS zbawi Polske.... Juz sie zaczyna lekcewazenie ludzi... Nie mialo byc Macierewicza... no prosze jest nawet Ziobro i Kaminski... Na spokojnie zobaczymy co bedzie za 4 lata....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Krowa napisał:
Przytoczylas przed chwila Lisa. Czy usuwajac jego masz na mysli sprawiedliwosc?
Masz na mysli komunistow? Ok, trudno chyba znalesc kogogs kto bardziej ich nienawidzi ode mnie. Ale dzis? Sral ich pies Sa chyba wazniejsze rzeczy do rozwiazania w kraju niz to. W jaki sposob przyspieszy to jego rozwoj? I tak, mimo tego ze nie rozliczal kiedys, w przeciwienstwie do krajow do ktorych nawiazywalas, i tak przodujemy w gospodarce w stosunku do nich. Zadnej istotnej korelacji tu nie ma.
No a jak juz rozliczysz, wypierd...lisz wszystkich ci niewygodnych to usiadziesz i co????? Powiesz ze sprawiedliwie i jest fajnie i reszta sama sie zrobi? Sorry moja droga, nie odpowiada mi dyskusja na pisowskich zasadach szukania winnych. Poprostu mnie to nie bawi Za duzo w zyciu widzialem, zeby sie tym nieudanym fenomenem przejmowac. To w koncu tylko 20% ludzi, ktorym udalo w demokratyczny sposob dojsc do wladzy i takie jest ich prawo. Ja sie juz nawalczylem wiec popatrze sobie na to z boku jak wpedzaja kraj w jeszcze wieksze bagno. Pozyjemy, zobaczymy i zycze zadowolenia w rozkoszy i upojeniu

Manipulujesz teraz zmiana tematu. Temat odsuniecia wspolpracownikow bezpieki, to jedno, kwestie gospodarcze, to drugie. Manipulujesz tez uzywjac zwrotu "wszuystkich ci niewygodnych", a to nie to samo co agentow bezpieki. Nie rozmawiamy, o tym, kogo ja lubie lub nie, nie rozmawiamy o tym, kto jest mi niewygodny. Temat dotyczyl wspolpracownikow bezpieki, agentow, ktorzy dzialali na szkode panstwa polskiego i tu uwazam, ze jedynie sprawiedliwe rozwiazanie, to odsuniecie ich od pelnienia jakichkolwiek funkcji w sluzbie publicznej. (Odpowiedziales juz sobie na pytanie, czy kogos kto bedzie dzialal na szkode twojej firmy odsuniesz, czy powiesz "a sral cie pies"?).

Co do Lisa, to jesli rozmawiamy o tym samym Lisie, to jak najbardziej uwazam, ze dla ludzi jego pokroju nie ma miejsca w telewizji publicznej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Greg1979 napisał:
Nie mowilem, ze PO rzdzila z sukcesami.... osiedli na mieliznie... nieduzo zrobili zeby bylo lepiej... nie sluchali glosu spoleczenstwa.... nalezalo im sie..... Ale jakze naiwna jest wiara, ze PIS zbawi Polske.... Juz sie zaczyna lekcewazenie ludzi... Nie mialo byc Macierewicza... no prosze jest nawet Ziobro i Kaminski... Na spokojnie zobaczymy co bedzie za 4 lata....

Daleko mi od tego, zeby uwazac, ze PIS zbawi Polske. Nawet Salomon z pustego nie naleje...Jadnak glosowalam na PIS, poniewaz najblizej mi do nich w wiekszosci pogladow, a z niektorymi sie niestety nie zgadzam. Tylko, ze ja jestem z tych, ktorzy glosowanie uwazaja zarowno za przywilej, jak i obowiazek. Nie chce stac z boku i patrzec, jak gapcio. Maciarewicz mi akurat nie przeszkadza, bo to czlowiek niezlomny i nieprzekupny, a to, ze media przez wiele lat kreowaly jego postac na wariata, to ci, ktorym sie nie chce szukac i czytac i dociekac dalej niz siega ekran telewizora wiernie to powtarzaja. Wiem, ze potrzeba wielu lat, zeby w Polsce cos sie zaczelo zmieniac. Mam nadzieje, ze pojdziemy w dobrym kierunku. Za kilka lat przyjdzie czas na rozliczenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
resortowe dzieci
kiedy wyleci stokrotka

Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Josephvol.2 napisał:
Lindemans napisał:
Greg1979 napisał:

Doliczyles sie juz, ilu teoretycznie inteligentnych ludzi ( ze juz nie wspomne "mlodych, wyksztalconych z duzych miast) uwiodla POowska retortyka ? Ilu z nich otwarcie dzis mowi, ze zostali nabici w butelke ? Moze zainteresuj sie, kto glosowal na PIS. Wiek, wyksztalcenie, pozycja spoleczna itp. Poki co, powielasz wytarte stereotypy o moherowej babci. Dokladnie tak, jak Joseph nie moze ogarnac, ze ktos komu blizej do PIS, niz do PO, moze nie byc wiernym sluchaczem radia maryja. Ze taki ktos moze byc niewierzacym, to juz absolutnie jest wedlug niego niedopuszczalne

Czyli nowa kategoria fanatyk PiS, nie tam żadne bliżej, a pokazałaś to już nie raz że jak ktos jest anty PiS to Leming.... Jest to dla mnie jednym z wyznaczników inteligencji wyborców czy posłów tej partii gdzie ze świecą szukać ludzi którzy nie generalizuja w ten sposób.

I Ty mi zarzucasz, ze generalizuje heh
- jestem za ostatecznym odsunieciem wszelkiej masci agentow prosowieckich od pelnienia jakichkolwiek funkcji publicznych,
-uwazam, ze Kiszczak byl antypolskim bandyta,
-uwazam, ze konczacy swoje panowanie rzad, to byla najbardziej bezczelna i arogancka wobec spoleczenstwa wladza, ktora myslala, ze jak bedzie dobrze sterowac mediami, to oglupione spoleczenstwo bedzie jej przyklaskiwac kolejnych wiele lat. Az sie spoleczenstwo wk...lo na maksa i powiedzalo wladzy won !
-uwazam, ze 5 lat rosyjskiego sledztwa w sprawie katastrofy smolenskiej, to jedna wielka frasa. Uwazam, ze zadne szanujace sie panstwo nie pozwolilo by sobie na to.Nigdy nie spekulowalam, jakie mogly byc przyczyny, ale to nie ma znaczenia, bo jesli podwazam wiarygodnosc i niezawislosc rosyjskich sledczych (a z nimi polskich), to wiadomo, zem fanatyczka pisowska. W pewnych kregach wiara w uczciwosc strony rosyjskiej jest bardzo gleboka i nieskalana ( to, ze rosjanie zniszczyli teraz 1500 probek i jej udzial w igrzyskach olimpijskich wisi pod zankiem zapytania, to wcale nie swiadczy o tym, ze w innych sprawach rosjanie mogliby niszczc dowody... )

Drogi Josephie, na te tematy wypowiadalam sie ostatnio na frum. Jesli za takie poglady jest sie kwalifikowanym jako " pisowski fanatyk", to widocznie jestem fanatyczka
A skoro mam takie poglady, to codziennie z namaszczeniem slucham radia maryja i dzien rozpoczynam od rozanca.
Jak tylko rzucisz okiem w tym temacie, to moze laskawie dostrzezesz czy to ja zaatakowalam kogos, czy to mnie przypieto natychmaist latke "pisowskiej fanatycznej baby" (zdaje sie 1, albo 2 strona tematu).W porzednim temacie, tym o Kiszczaku, bylo dokladnie to samo. Przykro mi Josephie, ale ja nie z tych co zwylki nadstawiac drugi policzek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok