Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Bdrozd napisał:
wrzeszczot napisał:
ciaza chorobowe alimenty

ale to nie możliwe. Juz pisałem o tym wcześniej.
Chodzi mi o to że gdyby poźniej nasze relacje sie popsuły, a miałbym ją zatrudnioną, to ja jako pracodawca -jakie są zagrożenia?

Zagrozen to nie ma, ale ztrudnienie osoby wiaze sie z dodatkowymi kosztami, to nie jest wylacznie pensja, dochodzi feriepenger, arbeidskontrakt itd. I zeby dostala nr personalny, to musi zarabiac minimum 10 tys/miesiac i miec kontrakt na mieszkanie/pokoj.
Lepiej, zeby sobie otworzyla firme, dostanie d nummer i bedzie ci wystawiala faktury co miesiac. po pol roku moze dostac staly numer personalny i myslec co by tu dalej robic i sie rozwijac. W czasie pracy u ciebie, ogarninania chaty itp moz juz chodzic na norweski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
Hilton napisał:
Bdrozd napisał:
wrzeszczot napisał:
ciaza chorobowe alimenty

ale to nie możliwe. Juz pisałem o tym wcześniej.
Chodzi mi o to że gdyby poźniej nasze relacje sie popsuły, a miałbym ją zatrudnioną, to ja jako pracodawca -jakie są zagrożenia?

Zagrozen to nie ma, ale ztrudnienie osoby wiaze sie z dodatkowymi kosztami, to nie jest wylacznie pensja, dochodzi feriepenger, arbeidskontrakt itd. I zeby dostala nr personalny, to musi zarabiac minimum 10 tys/miesiac i miec kontrakt na mieszkanie/pokoj.
Lepiej, zeby sobie otworzyla firme, dostanie d nummer i bedzie ci wystawiala faktury co miesiac. po pol roku moze dostac staly numer personalny i myslec co by tu dalej robic i sie rozwijac. W czasie pracy u ciebie, ogarninania chaty itp moz juz chodzic na norweski.

młoda 21 latka, w dodatku kucharka, mmmm jak smacznie gotuje, mówię Wam, urzekło mnie jej gotowanie. Ale dobra, dzieki za rady. Ja bym wolał żeby ona sama firme tu otworzyła, ale czy to możliwe? jak byłem w skattetaten z pytaniem co i jak bo ona chce zalozyc firme to się zastanawiał i dał mi adres strony interenteowej, cholera nie pamiętam teraz jakiej ale na pewno nie altinn.no, to było coś chyba na "g" ale nie jestem pewien. Ktoś może przypomnieć?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
bregg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty