Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zasiłek dla bezrobotnych - Norwegia

4 Posty
Krzysztof Panicz
(KrzysztofPanicz)
Wiking
Witam ktos wie czy zasiłek dla bezrobotnych nalezy sie dla osob zwolnionych dyscyplinarnie? Pilne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Nie ma znaczenia w jaki sposob zwolniono ciebie z pracy. Jezeli wypracowales sobie prawo do zasilku dla bezrobotnych, to sie on tobie nalezy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Elise napisał:
Nie ma znaczenia w jaki sposob zwolniono ciebie z pracy. Jezeli wypracowales sobie prawo do zasilku dla bezrobotnych, to sie on tobie nalezy.
jakieś doświadczenia życiowe, czy wishful thinking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
jasta102 napisał:
Elise napisał:
jakieś doświadczenia życiowe, czy wishful thinking

Chyba nigdzie w przepisach nie pisze, ze jak wykopsali ciebie z pracy, bo cos przeskrobales, to nic ci sie nie nalezy. Czyli wypracowales 1,5G w porzednim roku lub 3G w ciagu ostatnich 3 lat to powinienes dostac dagpenger.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Krzysztof Panicz
(KrzysztofPanicz)
Wiking
Dzieki bardzo. Słyszałem ze jest cos takiego jak 3 miesiace tzw kary za takie zwolnienie. Tzn ze nie moge otrzymywac zadnych swiadczen przez okres 3m ale wydaje mi sie to jakas bzdura. A jak wy uwazacie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
8 tygodni jest sie bez zasilku jezeli sam sie zwolnisz. Chyba 3 dni jak ciebie zwolnia.
Co NAV uwaza w twoim pojecia to nie mam pojecia. Ale z pracy ciebie zwolniono, wiec pewnie beda to 3 dni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
KrzysztofPanicz napisał:
Dzieki bardzo. Słyszałem ze jest cos takiego jak 3 miesiace tzw kary za takie zwolnienie. Tzn ze nie moge otrzymywac zadnych swiadczen przez okres 3m ale wydaje mi sie to jakas bzdura. A jak wy uwazacie?

Jak uwazam?

Uwazam ze w tym kraju jak ktos pracownika zwalnia dyscyplinarnie to naprawde solidnie cos musialo byc na rzeczy.

Zwlaszcza jak pracownik nie daje tego do inspekcji pracy tylko... jedyne zmartwienie to jak to bedzie z zasilkiem z NAV.

I tyle o tym mysle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Krzysztof Panicz
(KrzysztofPanicz)
Wiking
Dobrze ze to nie twoj interes wujciu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów

(andaluzja)
Wiking
KrzysztofPanicz napisał:
Dobrze ze to nie twoj interes wujciu...Zamiast niewybrednie się odgryzać, trzeba było jako ripostę, napisać uczciwie za co zostałeś wylany z pracy dyscyplinarnie i to w Norwegi.
Naprawdę jesteś "wielki miszcz".
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
KrzysztofPanicz napisał:
Dobrze ze to nie twoj interes wujciu...

Nie no, oczywiscie ze mnie guzik interesuje za co wyleciales.

Jest mi zupelnie wszystko jedno czy za to ze spadles z drabiny i usnales tak, ze godzine nie mogli Cie docucic, czy tez moze dla tego ze klientowi jakies rzeczy w mieszkaniu sie zdematerializowaly...

Jest mi to naprawde, ale to totalnie straszliwie wszystko jedno.

To TY pytales co forumowicze o tym mysla.

No to Ci napisalem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok