Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
przemek brach PAWEL GROCHALA Kasia Lech Kamil Wisniewski Wojciech Piotr (2744 niezalogowanych)
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
kanakk napisał:
Dzieki i sorki Sethur, nie zauważyłem linka, silnik mam tu na miejscu norweski. Jach prawdopodobnie przyjedzie jak nie wykończony i wtym problem , zabudowuje go samodzielnie, ale przy najbliższym kursie po fajki do szwedów stane na toll, może wyrwe jakąś broszure lub info. Takk,WMD

Jezeli silnik masz na miejscu, to ten koszt Cie nie dotyczy. Placisz tylko Mva, za lodke + transport.. jak chcesz *zaoszczedzic* to postaraj sie o odpowiednia fakture Nie wiem jak wyglada rejestracja lodzi, ubezpieczenie itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Sethur napisał: Nie wiem jak wygląda rejestracja lodzi, ubezpieczenie itp.Z tego co się orientuję ...nieoficjalnie...
TO
Łodzie do 14mb. nie muszą być rejestrowane ani ubezpieczone o ile użytkowane są na potrzeby własne -turystyczne... ,
ba nawet nie trzeba mieć żadnych specjalnych uprawnień jak się ma ukończone 21lat... i korzysta się z turystyki na akwenie wewnętrznym Norweskim... bez turystyki zagranicznej...

Owszem można każdą łódkę zarejestrować i ubezpieczyć dla własnego bezpieczeństwa , niemniej z tych Norgów których znam , żaden takiej czynności nie przeprowadził bo nie widzi takowej potrzeby...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok