Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Eliza K Agnieszka Kajka Magda Lena Dominika P cyc cyc Krzysztof Jędrusik (2776 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
SENTEX napisał:

[b]Widze ze na forum przewazaja tylko zony skalniakow w jednej osobie ale paru kontach !!!!!!!!

Kolorowe myszki tez biegaja ?
Serce mi sie raduje, jak pan polski jenzynier udowadnia, ze jest polglowkiem
Ustal tylko z cycem miejsce zamieszkania tej rzekomej, jednej osoby, bo pomiedzy wyspa na "F", a kosciolem w Råholt jest duzy rozrzut
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
maturatobzdura.tv/wp-content/uploads/201...-na-prace-domowa.png

Liczba godzin, którą w ciągu tygodnia uczniowie poświęcają na odrabianie prac domowych (porównanie danych z lat 2003 i 2012).

Zauważalna jest różnica pomiędzy ilością czasu poświęcanego na odrabianie prac domowych a m.in. statusem społeczno-ekonomicznym uczniów. Uczniowie o lepszym statusie poświęcają, w porównaniu do uczniów o gorszym statusie, o 1,6 godziny w tygodniu więcej na odrabianie prac domowych. W poszczególnych krajach rozkłada się to odmiennie. W Polsce różnica ta nie jest tak znacząca – tylko ok. godziny. Natomiast w Stanach Zjednoczonych różnica wynosi aż ok. 3 godziny.
Na to ile czasu George, kolega Jasia zza oceanu, będzie miał na wspólne granie w Minecrafta zależy więc od jego statusu społeczno-ekonomicznego. Chociaż średnio uczniom w Stanach Zjednoczonych odrabianie pracy domowej w ciągu tygodnia zajmuje 6 godzin, George i jego koledzy z klasy mogą poświęcać na to od 5 do 8 godzin.
Wyniki analiz w odniesieniu do statusu społeczno-ekonomicznego mogą być związane z warunkami do nauki np. dostępie do spokojnego miejsca do nauki w domu, a także zaangażowaniem rodziców w edukację dziecka np. motywowaniem do odrabiania prac domowych; nie bez znaczenia mogą być również wymagania stawiane uczniom przez nauczycieli.

maturatobzdura.tv/wp-content/uploads/201...u-przez-409x1024.png
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
Wtórny analfabeta bez większego wysiłku może przejść przez życie i jego ułomność intelektualna specjalnie mu nie przeszkadza. Nie musi czytać gazet, by wiedzieć, co się dzieje na świecie (informacji dostarczają mu telewizja i radio). Po skończeniu szkoły nie musi nawet pisać (listy zastąpiła rozmowa telefoniczna, a życiorys czy podanie pisze rzadko i według schematu). Nawet w instrukcjach obsługi umieszcza się rysunki ułatwiające zrozumienie, co trzeba zrobić. Paradoksalnie, może być ”czytelnikiem” prasy – choć tylko telewizyjnej (to najpopularniejsze w Polsce gazety) i brukowej, w której tekst ogranicza się do podpisu pod zdjęciem.
www.tygodnikprzeglad.pl/kraj-wtornych-analfabetow/

- Pracę magisterską napisałem w 11 dni - mówił marszałek Bronisław Komorowski podczas wizyty w Uniwersytecie Śląskim. Polityk wygłosił tam wykład "Wiedza kapitałem XXI wieku".

mgr Bronislaw Komorowski

Jazwinski , czemu zawdzieczamy ten atak na czlowieka-polanalfabete ,ktory wydaje sie byc bezbronny
w starciu z toba, czlowiekiem pismiennym?

Cytujac klasyka ,nalezalo by powiedziec odpieprzcie sie od magistra towarzyszu Jazwinski
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Rabinie z Hazo
dlaczego szydzisz z polityka polskiego, do którego Naród Polski ma największe zaufanie?
to, że pisać nie umie to nie powód do wstydu nad Wisłą
za to jest rodowitym hrabią
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(Lechoog)
Nowicjusz
totenchamon napisał:
Ja chciałe się zapytać gdzie jest Gabriel dawo go nie widaćA ja chciałem zapytać gdzie jest teraz ten:
JA VI BYGG OG RENHOLD JAKUB MARIUSZ ZWIERZYK
Brennsletta 73, 2080 Eidsvoll
tel. 967 43 990
Z Sandomierza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
an ba
(anba)
Nowicjusz
pewnie tutaj , razem z pracownikami Økokrim
PS bygg Szopinski
Org nr995 868 040
Gateadresse Askimveien 234, 1408 Kråkstad
Postadresse Postboks 611 Høyden, 1522 Moss
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Lechoog napisał:
totenchamon napisał:
Ja chciałe się zapytać gdzie jest Gabriel dawo go nie widaćA ja chciałem zapytać gdzie jest teraz ten:
JA VI BYGG OG RENHOLD JAKUB MARIUSZ ZWIERZYK
Brennsletta 73, 2080 Eidsvoll
tel. 967 43 990
Z Sandomierza
co za morda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok