Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
12 Posty
Ewelina Mcka
(zielonylas)
Wiking
Hej a ja mam pytanie wybieram sie do norwegii z dziemi na stałe do taty. Mam wyrobione dowody tymczasowe dla dzieci (6lat i 1,5roku) Mam pytanie czy na podstawie dowodu tymczasowego dla dzieci bede w stanie wyrobic im numery personalne? Paszporty bedziemy mieli dopiero jak tata dostanie urlop. Chciałabym zeby dzieciaki jak najszybciej zaczeły chodzic do szkoły i przedszkola i uczyły sie jezyka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
zielonylas napisał: wybieram sie do norwegii z dziemi na stałe do taty.
A Ojciec Dzieci , wyraził zgodę na piśmie , na opuszczenie granicy Polski przez Swoje dzieci ? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
dowod wystarczy i wez unijne akty urodzenia i przetlumacz ksiazeczki zdrowia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
zielonylas napisał:
Hej a ja mam pytanie wybieram sie do norwegii z dziemi na stałe do taty. Mam wyrobione dowody tymczasowe dla dzieci (6lat i 1,5roku) Mam pytanie czy na podstawie dowodu tymczasowego dla dzieci bede w stanie wyrobic im numery personalne? Paszporty bedziemy mieli dopiero jak tata dostanie urlop. Chciałabym zeby dzieciaki jak najszybciej zaczeły chodzic do szkoły i przedszkola i uczyły sie jezyka.

Na jakiej podstawie chcesz im wyrobic te nr. personalne? Masz prace? Bo zakladam, ze skoro starsze dziecko ma 6 lat, to Ty masz wiecej niz 21 i Twoj ojciec nie moze zalegalizowac Twojego pobytu na siebie. Jesli bedziesz miala prace, to ojciec Twoich dzieci musi podpisac zgode na zamieszkanie dzieci w Norwegii, bez tego nie mozesz tu zalegalizowac pobytu dzieciom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
ludziska jakos wszystko robia od dupy strony i mają tu męzów rodziny i nie doinformowani są a głupie pytania kieruja na forum...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok