Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3806 niezalogowanych)
1 Post

(fullcasco)
Wiking
a ja mam dziwna grype lapie mnie wieczorwm i trzyma do 9 rano a potem brak objawow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
z calym szacunkiem pepcia,ale nie ma na to zadnych dowodow,ze doktor feleszko jest madrzejszy od ktoregos tam polskiego immunologa w tej sprawie i odwrotnie
sa lekarze,ktorzy sa za i sa tacy,ktorzy wypowiadaja sie przeciw,na dzien dzisiejszy nie masz mozliwosci stwierdzenia,ktorzy maja racje,dlatego,ze ewentualne skutki uboczne przyjecia tej szczepionki dla poszczegolnych grup poznamy dopiero najwczesniej za kilka miesiecy
nawet firmy farmaceutyczne produkujace szczepionki nie wiedza jak one moga wplynac na zdrowie teraz i w przyszlosci i nie biora odpowiedzialnosci za ten produkt,co sie wlasciwie nie zdarza(dlatego szczepionka jest niedostepna w Polsce,bo jednym z warunkow dopuszczenia leku do obrotu,powinna byc pelna odpowiedzialnosc firmy za wyprodukowany lek)

ja to mowie calkowicie neutralnie,nie jestem ani za ani przeciw,radze tylko,zeby kazdy dobrze zapoznal sie z materialem dostepnym na ten temat(a naprawde jest tego sporo) i podjal swiadoma decyzje,a nie"bo tak powiedzial mi moj lekarz",bo jaka ja mam gwarancje,ze moj lekarz ma racje,a np lekarz sasiada nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
fullcasco napisał:
a ja mam dziwna grype lapie mnie wieczorwm i trzyma do 9 rano a potem brak objawow
to mamy to samo, powaznie

ps. w moim przypadku swinska to raczej nie jest, bo "ogonek" nie zakreca mi sie jak u swinki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Zanim ulegniesz propagandzie i sie zaszczepisz zwróć uwagę na fakty:

GRYPA:

1. Rocznie na zwykłą grypę umiera od 500 do 700 tyś ludzi ( z powikłaniami liczba ta dochodzi do 1 miliona) , podczas gdy na świńską grypę zmarło od początku roku około 6 tysięcy osób, czyli około. 140 razy mniej.

2. Mimo ze śmiertelność nie przekracza 0,5%, przebieg grypy jest stosunkowo łagodny a liczba ofiar jest 140 razy mniejsza niż na zwykłą grypę ogłoszono pandemię i jest to główny temat w mediach od 7 miesięcy.

3. WHO ogłosiło szósty ( najwyższy ) stopień pandemi świńskiej grypy po stwierdzeniu 18 przypadków śmiertelnych.
Mimo tego, że co roku na zwykłą grypę umiera 1 milion ludzi, nigdy z tego powodu nie ogłoszono pandemi ani masowych szczepień. Ponad to tuż przed ogłoszeniem pandemi WHO obniżyło kryteria, które muszą być spełnione do jej wprowadzenia.

4. Większość ofiar grypy jest w krajach o niskim poziomie opieki medycznej lub tam gdzie dostęp do niej jest ograniczony np: UESA gdzie 1/6 obywateli nie ma prawa do ubezpieczenia. 70% przypadków śmiertelnych to Ameryka Północna i Południowa , a kolejne 20% to Azja - Europa to niecałe 5%. Oznacza to, ze w krajach gdzie opieka medyczna jest na dobrym poziomie grypa ma stosunkowo łagodny przebieg i nie stanowi większego zagrożenia, a u większości chorych nie jest nawet potrzebna hospitalizacja.

5. Na Ukrainie rocznie umiera na zwykła grypę i jej powikłania 6,5 tysięcy ludzi, co daje około 20 osób dziennie, ale należy pamiętać ze 20 to średnia roczna, a teraz mamy sezon na grypę kiedy to średnia jest znacznie większa niż w pozostałym okresie. Tymczasem od tygodnia mamy potwierdzonych 14 przypadków śmierci z powodu świńskiej grypy co daje około 2 osoby dziennie.

6. Śmiertelność na Ukrainie wynosi w najgorszym razie 0,03%, ale jest to tylko czysta teoria bo na dobrą sprawę nie wiadomo ilu naprawdę jest zarażonych nową grypą. Mimo to trwa panika, a media podsycają atmosferę

7. WHO podaje ze 70% wszystkich zachorowań na grypę ( UWAGA! - NA ŚWIECIE! ) to grypa AH1N1. Oznacza to ze na Ukrainie po tygodniu epidemii powinno być juz 630 tys chorych na AH1N1 ( 900 tys zachorowań ). Tymczasem chorobę stwierdzono u kilkudziesięciu osob...

8. W Polsce rocznie na grypę choruje średnio ( w ciągu ostatnich 10 lat ) około 350 tyś osób co daje około tysiąca zachorowań dziennie. Jak dotąd od lipca stwierdzono 200 przypadków AH1N1, co daje nam zachorowalność na grypę AH1N1 w stosunku do zachorowań na zwykłą grypę w tym czasie na poziomie 0,16%. Według WHO powinno to być 70%. Trochę to odbiega od stanu faktycznego.

SZCZEPIONKI:

9. Istnieją potwierdzone informacje o niebezpiecznym składzie szczepionek ( miedzy innymi rtęć i skwalen ), oraz ich szkodliwym działaniu na ludzi a w szczególności dzieci.

10. Mimo ze przygotowanie szczepionki zajmuje kilka miesięcy, szczepionka na świńską grypę pojawiła sie już po 2 miesiącach od pojawienia sie pierwszych przypadków świńskiej grypy i praktycznie od razu po ogłoszenia pandemi. Nie ma tu również mowy o jej odpowiednich testach, które również trwają przynajmniej kilka miesięcy.

11. W Szwecji na grypę AH1N1 zmarło ja dotąd 3 osoby. Natomiast po masowych szczepieniach prawdopodobnie 4, a kolejne 20 jest w ciężkim stanie. Następne 700 ma poważne komplikacje. Mimo to WHO utrzymuje że nie stwierdzono przypadku śmiertelnego po podaniu szczepionki, a te są bezpieczne.

12. W ciągu 2-4 miesięcy, mimo jakichkolwiek podstaw do paniki wiele krajów zapowiedziało masowe szczepienia oraz zamówiło miliony nie sprawdzonych szczepionek.

13. Firmy farmaceutyczne produkujące szczepionki są oficjalnie zwalniane z odpowiedzialności za ich ewentualne niewłaściwe działanie w tym wysoką śmiertelność spowodowaną ich użyciem.

14. Firmy farmaceutyczne wymuszają na rządach krajów z którymi podpisują umowy utajnianie przed opinią publiczną, skutków ubocznych szczepionek oraz ich składu, co samo w sobie jest skandalem.

15. W wielu krajach, w tym Niemczech i Francji wybuchły skandale po tym jak sie okazało ze władze oraz wojsko miały otrzymać szczepionki o innym składzie niż zwykli obywatele. Szczepionki dla elit i służb porządkowych nie zawierały miedzy innymi rtęci i skwalenu oraz innych substancji które budzą największe obawy.

16. W większości krajów, lekarze i środowiska medyczne odmawiają szczepienia się przeciwko grypie AH1N1. W Polsce tylko 5 % lekarzy deklaruje, że sie zaszczepi, a ponad połowa kategorycznie stwierdza ze tego nie zrobi. Mimo to trwa wielka kampania nakłaniająca społeczeństwa poszczególnych krajów do szczepień. Uczestniczą w niej między innymi ONZ, WHO oraz Komisja Europejska, a także rządy poszczególnych krajów.

17. Wielu członków Rady Doradczej przy WHO ma powiązania z firmami farmaceutycznymi, natomiast Europejska Agencja Medyczna, która podjęła decyzje o zatwierdzeniu szczepionek przeciwko AH1N1 w Europie jest w 2/3 finansowana przez te firmy.

Co więcej, jedna z głównych instytucji lobbystycznych ( Europejska Grupa Badawcza ), będąca również doradcą WHO, na 3 miesiące przed pojawieniem się grypy w meksyku, zorganizowała sympozjum pod hasłem walki z pandemią. W śród sponsorów tej grupy są wszyscy trzej producenci szczepionek przeciwko grypie AH1N1.

18. Firma Baxter - jeden z głównych producentów szczepionek złożyła wniosek o opatentowanie szczepionki przeciwko AH1N1 w sierpniu 2008 czyli na pól roku przed epidemią tej grypy w marcu tego roku w Meksyku.

19. W lutym firma Baxter wysłała do Czech szczepionki na grypę sezonową. Ponieważ wydarzył się wypadek, zostały one poddane badaniom w czeskich laboratoriach. Wszystkie zwierzęta laboratoryjne którym je podano zdechły. Jak się okazało szczepionka zawierała wirus AH5N1 ( znacznie bardziej niebezpieczny od AH1N1 - śmiertelność na poziomie 60% ). Gdyby nie wypadek wirus został by zaaplikowany w Czechach jako zwykła szczepionka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Jak by nie bylo , daje do myślenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
hardi skąd masz te dane?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
te dane sa pewnie zebrane przez przeciwnikow szczepien,natomiast sa one w miare prawdziwe
poki co zwykla grypa zbiera wieksze zniwo smierci
moje np wahania rozwiala nasza minister zdrowia w programie teraz my,do ktorego linka podalam na pierwszej stronie
naprawde warto poswiecic te pol godziny i to obejzec
po prostu punkt 13,producent szczepionek nie chce wziasc odpowiedzialnosci za lek,ktory wyprodukowal,to jest niespotykana sytuacja
w programie tez jest krociutki reportaz o tej ptasiej grypie,ktora sie dostala do szczepionek(punkt 19)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
kami napisał:
hardi skąd masz te dane?????
dostalem to na e-mail od znajomego z PL, a ze gosc jest lekarzem i nigdy mi glupot nie wysylala to biore to dosc serio
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Wiking
na własnym przykładzie mogę stwierdzić że ta szczepionka jest do DU...
w przedszkolu były szczepienia po tym jak stwierdzono świńską grypę u 2 dzieci więć wyraziliśmy z mężem zgodę by zaszczepiono też naszę kruszynkę.
dziś niestety dziecko ma 40 stopni gorączki , a po podaniu tamiflu wymiotuje
starsza córka nie była szczepiona i u ona tą grypę przechodzi łagodniej
reszta rodziny napewno sie już nie zaszczepi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
ATS Anna S.
(ATS Anna)
Nowicjusz
Anne-
Tamiflu dziala prawidlowo tylko jesli zaaplikuje sie je w ciagu 48 godzin od pojawienia sie objawow grypowych.
Po szczepieniu moga wystapic objawy grypowe, powinnas byc o tym poinformowana!
Przy grypie najlepiej lezec w lozku badz siedziec w domu i odpoczywac, tak , by nie dopuscic do komplikacji. Lekarze nie przyjmuja zbyt chetnie pacjentow, poniewaz swinska grypa przebiega najczesciej lagodnie. Ale przy problemach z oddychaniem, nalezy jak najszybciej udac sie do lekarza.
Co ciekawe-otrzymalam wczoraj informacje ( od lekarza), ze lekarze nie pobieraja obecnie probek na swinska grype, poniewaz 98% badanych ja ma, wiec nie ma to sensu. Poza tym zwykla grypa ( przynajmniej w Norwegii) nie panuje obecnie.
Wniosek jest jeden, jesli masz objawy grypowe, nie lekcewaz tego- pewnie masz swinska grype. Wizyta u lekarza niewiele da, jesli masz zwykle objawy. Obserwuj siebie i swoje dolegliwosci. Odpoczywaj.Przy bolu glowy lub goraczce mozesz wziac paracet. Grypa moze trwac powyzej 7 dni. Kup i zazyj Tamiflu jak tylko zaobserwujesz u siebie objawy grypy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok