Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

kr

Kredyt gotówkowy w Norwegii

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 år, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 år, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
magda jankowska Arni -------- krzysztof nowakowski Ewa Maleszak Marek Skiba (6620 niezalogowanych)
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
retier1 napisał:
W tygodniu byłem w trondheim i rozmawiałem z norkiem u którego pracowałem rok.Jego syn robi prawko i kosztuje go to plus minus 25000 kr. całość oczywiście
Tak tylko Olla jeździła już w PL, to może koszta trochę spadną
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Ola Walczak
(Olla)
Wiking
Dziekuje za informacje.....myslalam ze zrobienie prawa jazdy w norwegii bedzie troszke latwiejsze no nic.....zobaczymy co z tego wyjdzie.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
vivalacharles napisał:
Hej,

dokładnej ceny prawka nie znam, ale podejrzewać mogę, że tanio nie będzie . Testy teoretycznie nie będą respektowane w Norwegii, także czeka Ciebie przeprawa przez cały egzamin od 0 (trzymam kciuki ). Poza tym tutaj prawo jazdy to długi proces, zaliczasz 2 egzaminy praktyczne - letni i zimowy. Mając już zaliczoną teorię wg mnie lepiej przedstawić sytuację w polskiej szkole i umówić się na szybkie "wyjeżdżenie godzin". Nie będziesz potrzebowała tłumacza, możliwe, że wyjdzie taniej, szybciej i co więcej nasze prawko obowiązuje w całej UE, a norweskie nie

Takie krótkie przemyślenie z mojej strony, ale do własnej jazdy ma prawo każdy

Powodzenia,
Karol G.

powaznie norweskie prafko nie jest respektowane w innych krajach UE ?????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
kami napisał:
vivalacharles napisał:
Hej,

dokładnej ceny prawka nie znam, ale podejrzewać mogę, że tanio nie będzie . Testy teoretycznie nie będą respektowane w Norwegii, także czeka Ciebie przeprawa przez cały egzamin od 0 (trzymam kciuki ). Poza tym tutaj prawo jazdy to długi proces, zaliczasz 2 egzaminy praktyczne - letni i zimowy. Mając już zaliczoną teorię wg mnie lepiej przedstawić sytuację w polskiej szkole i umówić się na szybkie "wyjeżdżenie godzin". Nie będziesz potrzebowała tłumacza, możliwe, że wyjdzie taniej, szybciej i co więcej nasze prawko obowiązuje w całej UE, a norweskie nie

Powodzenia,
Karol G.

Jest respektowane, jeździć można, to jest jakaś pomyłka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
DZIKI napisał:
kami napisał:
vivalacharles napisał:
Hej,

Powodzenia,
Karol G.

Jest respektowane, jeździć można to jest jakaś pomyłka

ok dzieki przywrociłes mi wiare ze jednak kiedys zdobede ten kawałek plastiku )
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
Zwłaszcza że Polskie prawko można wymienić na norweskie, no i odwrotnie też nie powinno być problemu. Norwegia nie jest w unii, jednak respektuje większość jej praw.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty

(vivalacharles)
Nowicjusz
@DZIKI
jesteś pewien? Słyszałem, że norweskie uprawnia do jazdy tylko w Skandynawii, źródło wydawało się być dość wiarygodne.. Jeśli się pomyliłem, to wybaczcie niemały błąd. Jakoś odpokutuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
vivalacharles napisał:
@DZIKI
jesteś pewien? Słyszałem, że norweskie uprawnia do jazdy tylko w Skandynawii, źródło wydawało się być dość wiarygodne.. Jeśli się pomyliłem, to wybaczcie niemały błąd. Jakoś odpokutuję

ok mozesz sie zatrudnicu mnie jako charytatywna sprzątaczka od zaraz juz chyba z poł roku szukam i nic zero cv
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Panstwa bedace w ONZ uznaja prawa jazdy z innych panstw ONZ. Mozna sobie zrobic prawko miedzynarodowe, koszta sa male, a jesli ktos chce jezdzic poza europa moze sie przydac. Dla przykladu w U.S.A mozna w wiekszosci stanow jezdzic na polskim prawku 3 miesiace. Norweski dokument jest uznawany w panstwach EOS i ONZ.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
vivalacharles napisał:
@DZIKI

Na sto procent wiem, że można wymienić PL prawko na norweskie (koszt to 200 NOK), myślę że norweskie tak samo można wymienić na polskie (men ikke sikkert). Po europie mozna jeździć na norweskim. Kwestia tylko jak długo w danym kraju (nie sądzę jednak, żeby były jakieś ekstremalne restrykcje prawne) Może tylko wystarczy wymiana?????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok