JLK21 napisał: ...tercio, ze wzgledu na miesiaczkujace pingwiny w urugwaju... .Ano właśnie ...
kij ma zawsze dwa końce ...
Skoro Gość stwarza problemy , to i Ty również stwórz podobny...
Niemniej pamiętaj bezwzględnie ...!!! . o spisaniu protokołu zdającego obecne mieszkanie .
..
Ja na przykład , na mojej umowie najmu , protokół przyjęcia i wyszczególnione usterki jakie zostały zauważone .
Większość z nich wpisał sam właściciel ... ponieważ Ja w tamtych czasach / 5lat temu/ byłem zielony jak świeża trawa ... , co prawda do dzisiaj te usterki są bo mnie nie przeszkadzają ... a jemu nie chce się usuwać ...
Ja jedynie , od czasu do czasu maluję ściany , by było świeżo .Gość zawsze mówi , że nie trzeba i za farbę nie zapłaci ... Ja się śmieję i na zgodę stawiam puszkę piwa i jest przyjemnie .
Nie warto stwarzać napięć pomiędzy wynajmującymi lokal , ponieważ nieraz to się Mści .
Pomijam tu opisanie w gazecie , bo to jest sporadyczne , Jednak znajomy rodak w Mojej Wsi przy nagłej wyprowadzce , zachował się tak lub inaczej ... zależy którą stronę się słucha .
I pomimo tego , iż był już spisany kontrakt to nowy właściciel zażądał dodatkowych wpisów w kontrakcie oraz gwarancji przez firmę w której gość pracuje ... pomimo trzymiesięcznego depozytu na koncie ...
PAMIĘTAJMY...O...JEDNYM...
UŚMIECH... zawsze czyni cuda ...nawet ten sztucznie wyuczony.