Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Magdalena W. (592 niezalogowanych)
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
miti35 napisał:
sluchaj Zuzu: nie madrzyj sie tutaj a biur mi tez nie polecaj bo nie warte to zachodu.Wiem ,ze kwota wolna od podatku to 50 kola ja przekroczylem to o 3 kola i tyle tez mam podatku ale mialem 15 i oddali sami troche bez proszenia i dlatego pytam na forum bo moze ktos cos wie lub ma podobna sytuacje.Chodzi mi czy przy poprawieniu na 2 klase zyskalbym jeszcze cos z tych 3 kolek.Jesli tutaj nie uzyskam opowiedzi to wierze ,ze w skacie pomoga bez placenia koronek

Mało widać wiesz, a pytania zadajesz strasznie nieprecyzyjnie. liczysz na to że ktoś się domyśli wszystkiego i ci poda na tacy rozwiązane. Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
przepraszam jesli Cie urazilem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
miti35 napisał:
przepraszam jesli Cie urazilem.

nie uraziłeś mnie.
Porostu jak precyzyjnie zadasz pytanie i przedstawisz jak najwięcej szczegółów (potencjalni odpowiadający będą wiedzieć że wiesz o czym piszesz) to ktoś co się orientuje w tej kwestii udzieli ci precyzyjnej i krótkiej odp.
A póki co to takie wróżenie z fusów.
pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Zuzu napisał:A póki co to takie wróżenie z fusów.
pozdrawiam.

NO I WŁAŚNIE...
Pytałem się o zeszłoroczny numer tabeli podatkowej /nie bez powodu zresztą/, a Facio ...niejaki..."miti35"...zamiast odpowiedzieć , wdaje się w pisane , przemądrzałe przepychanki...

Ot...cwaniactwo szerzy się w około i jeszcze pretensje wielkie acz nieuzasadnione...
ECH... zamykam kompa i do zobaczenia...

...za dwa dni , tym razem z BODØ...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Jan Kovalsky
(negreb)
Początkujący
Hehe...50 koła wolne od podatku..skąd to "wiesz" "miti35?? To może też wiesz,dlaczego ja mam 63.632??? Wolna kwota od podatku jest - tak mi się wydaje - ustawowo ustalana na każdy rok,ale naliczana MIESIĘCZNIE!!!
Tak więc twój dochód(53000)"zajął Ci jakieś 2-3 miesiące,a Tobie się wydaje że Ci odliczyli 50 kółek "twojej?wolnej kwoty"???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
juz dowiedzialem sie w skatteetaten,ze kwota wolna od podatku to 39950kr w skali 12 miesiecy a nie 50tys jak pisalem wczesniej.Wiem juz co chcialem dzieki i unnskyld
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ta kwota w skali 12 miesięcy może być większa o ile przysługuje ci rozliczenie w 2 klasie podatkowej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Jan Kovalsky
(negreb)
Początkujący
Z tą kwotą 39950 jest chyba coś"nie halo" Czy w takim razie w rozliczeniu w 1 klasie przez skatt może być...72 800 wolnej kwoty, przy dochodzie około 240 000???...bo taki"przypadek "mam przed sobą!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
nie chcę mi sie już szukać w przepisać i linkach ale kwota wolna od podatku jest uzależniona od okresu przebywania w norge w danym roku . przy pełnym roku podatkowym jest to ponad 70 000 nok w pierwszej klasie podatkowej i ponad 80 000 w drugiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok