Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

podatek - Norwegia

Czytali temat:
Magdalena W. (591 niezalogowanych)
132 Posty
Stały Bywalec
jaka kwota jest wolna od podatku?Zarobilem w ubieglym roku 53000 brutto.Ile zaplace podatku a moze wcale?Co sadzicie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie denerwuj się. przyślą ci selvangivelse 2010 i będziesz dokładnie wiedział
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
nie denerwuje sie bo juz mi przyszlo i wynika z tego ze podatku mam 3300 rozliczonego w klasie 1 a mam praw do klasy 2 i czy moge jeszcze ich "ugruzc"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
przejście z klasy 1 do drugiej daje orientacyjnie 10000 NOK pysznej gotówki na koncie .pendler ci się nie należy przypadkiem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
miti35 napisał:
nie denerwuje sie bo juz mi przyszlo i wynika z tego ze podatku mam 3300 rozliczonego w klasie 1 a mam praw do klasy 2 i czy moge jeszcze ich "ugruzc"
W tych 3300Nok jest TWOJE UBEZPIECZENIE...!!!.
Nigdy nie będzie tak , że zwracają to co zostało wpłacone jako zaliczka podatkowa nawet gdybyś zarobił tylko tysiąc koron...

a 10tys. Nok jest wtedy gdy się pracuje cały rok i ma się normalne zarobki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
czyl od tych 53 tys zaplacilem 3300kr i juz nic nie odzyskam nawet jesli poprawie rozliczenie z klasy 1 w jakiej mnie rozliczyli na klase 2 do jakiej mam prawo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
miti35 napisał:
czyl od tych 53 tys zaplacilem 3300kr i juz nic nie odzyskam nawet jesli poprawie rozliczenie z klasy 1 w jakiej mnie rozliczyli na klase 2 do jakiej mam prawo?

Idź do kogoś kto się sam rozlicza lub jakiegoś biura. Wypełnią ci papiery tak byś otrzymał należny ci zwrot, bo jesteś tak zielony w tym temacie że sam tego nie przeskoczysz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
miti35 napisał:
...rozliczenie z klasy 1 w jakiej mnie rozliczyli na klase 2 do jakiej mam prawo?
A MOŻESZ PODAĆ NUMER TABELI JAKĄ TOBIE PRZYZNANO W TAMTYM 2010ROKU...!? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
miti35 napisał:
wygląda na to, że masz w tej chwili za słabe zęby aby coś capnąć samodzielnie od NICH. nie polecam ci jednak wydania ponad 1500 koron u cwaniaczków za wypełnienie 3 rubryczek. zaczekaj troszkę, aż liźniesz norweskiego, lepiej obwąchasz tą kość i może wtedy
P.S. pamiętaj, że w Norge możesz wystąpić o zwrot winnych ci pieniędzy ze źle wypełnionego rozliczenia do 10 lat wstecz. także za rok, może dwa będziesz mógł zawarczeć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
sluchaj Zuzu: nie madrzyj sie tutaj a biur mi tez nie polecaj bo nie warte to zachodu.Wiem ,ze kwota wolna od podatku to 50 kola ja przekroczylem to o 3 kola i tyle tez mam podatku ale mialem 15 i oddali sami troche bez proszenia i dlatego pytam na forum bo moze ktos cos wie lub ma podobna sytuacje.Chodzi mi czy przy poprawieniu na 2 klase zyskalbym jeszcze cos z tych 3 kolek.Jesli tutaj nie uzyskam opowiedzi to wierze ,ze w skacie pomoga bez placenia koronek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok