Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Krzysztof J (1132 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
PULTASZ... się Wać Panie ... i mieszasz jak mikser... .

Zastanów się spokojnie co chcesz przekazać... napisz ...sprawdź na podglądzie ... , popraw a następnie dopiero wyślij dalej...
Będzie bardziej czytelne...

To ,że ktoś korzysta z translatora , to nie jest żadna ujma ...
To , że ktoś pracuje w takim lub innym legalnym systemie , też nie jest ujmą ... .
Może Ty masz 220Nok Brutto, a może i 220Nok.Netto....
Nie upoważnia to jednak Ciebie do tego by dyskwalifikować kogokolwiek bo ma stawkę 115Nok.
W Mojej Firmie , na kontrakcie też mam napisane ,że firma płaci Mi tylko i wyłącznie , za czas faktycznie przepracowany na rzecz firmy zatrudniającej...
Pracuję na zastępstwach... wikariat...

Czy to oznacza , że również Twoim zdaniem , jestem mało rozgarnięty...!?.
Bo mogłem tej umowy nie podpisywać i siedzieć na garnuszku NAV...!.

Przemyśl To co piszesz i jak to piszesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
czyli co bo nie bardzo rozumiem gabriel?? ,czyli że chodzi o to że firma wynajmuje ciebie do pracy na rzecz innej firmy?? no wikariat -zgodzę się z tobą , ale dla czego poprostu nie otworżą dla ciebie pełnego etatu?/ czemu masz np. kogoś zastępować, jak mniemam norwega pewnie??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
napisz Gabriel ile wyciągniesz za miesiąc w tej swojej pracy(+,-), chodzi mi tu o zarobek netto po podatku,jeśli możesz to podaj...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ja ci powiem tak Gabriel ,że ja robie w firmie gdzie mam 23000 fast loon za miesiąc brutto, nie kiedy nic nie robie cały tydzień ale na umowie mam 37,5 t tygodniowo, i 7,5 dziennie zapewnione i za to mi płacą czy robie czy nie, a jak robię więcej niż 7,5 t to płacą nadgodziny, za sobotę i niedziele mam 25% dodatku, no i święta, za dojazdy z domu do miejsca pracy i spowrotem mam 3,65 nok za kilometr ... tak mam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
póki co na razie pasuje mi to ale szukam już między czasie innej roboty lepiej płatnej itd.. nigdy n ie trzymam się jednego garnuszka gabriel --- możemy polemizować-- już mam oferty pracy z różnych stron kraju , pozostaje tylko wybrać i z zgodzić się na najlepsze warunki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
mam nadzieję że teraz znajdę coś pomiędzy 350000- 450000 brutto rocznie, bo 400000 już miałem pasuje przekroczyć trochę ten próg ,bo takie nudy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
póki co na razie pasuje mi to ale szukam już między czasie innej roboty lepiej płatnej itd.. nigdy n ie trzymam się jednego garnuszka gabriel --- możemy polemizować-- już mam oferty pracy z różnych stron kraju , pozostaje tylko wybrać i z zgodzić się na najlepsze warunki
I bardzo dobrze ,że tak Masz...
JESZCZE RAZ ZAZNACZAM ...!!! .
NIE UPOWAŻNIA TO CIEBIE DO DYSKREDYTOWANIA INNYCH , BO MAJA INNE LEGALNE WARUNKI PRACY I PŁACY...zgodne z kodeksem pracy jaki obowiązuje w Tym Kraju...
To tyle w tym temacie ... ile Ja mam na rękę to Mój problem i Moje podwórko... i nie miejsce w Tym temacie ...
ON DOTYCZY CAŁKIEM CZEGOŚ INNEGO...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
tak gabriel , zgadzam się z tobą w pełni, ale są jeszcze taryfy, czyli płace które są ustanowione od lat pracy, wykształcenia. tego tobie jako pracownikowi domagać się wolno i innym też. wiadomo że ktoś kto robi tutaj 2 lata będzie miał inną płacę niż ten co robi 5 lat np. tak zwany erfaring tutaj-- dobrze o tym wiesz . więc nie pisze tego po to że ktoś zarabia 115 nok na godzinę po 8 latach pracy, tylko tak sobie żeby się pośmiać-- chcę zwrócić uwagę że można inaczej . ponieważ jeśli ja mogę to innym też powinno się to należeć, jak psu buda. I do tego dążę --- żadnych wykorzystywań ze strony pracodawcy!!! I czego tobie i innym życzę --- dziękuję za konwersację-szkoda że tylko na forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok