Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zwolnienie chorobowe - permitering. - Norwegia

3 Posty
Olaf Many
(Fancy)
Wiking
Witam. Szukam odpowiedzi w mojej sprawie. Otóż jestem na zwolnieniu chorobowym.Oraz na permiteringu. Dostalem pismo z NAV.Iż mam płatne 6 tygodni sto procent. Powinienem udać się do pracodawcy i wraz z szefem stworzyć plan, czy mogę podjąć ewentualnie lżejszą pracę. Napomnę iż oczekuję w kolejce do szpitala. Przed dostarczeniem zwolnienia lekarskiego do Nav, dostałem pismo z firmy iż po pieniądze za zwolnienie muszę się udać do Nav. Gdyż jestem osobą permitowaną.Oczywiście wszystko dostarczyłem do Nav. Gdy dostałem pismo informacyjne o płatnych stu procentach za me zwolnienie 6 tygodni. udalem sie do Nav. Wytlumaczyłem tam wszystko pani. Ona poinformowała mnie iż wszystko jest ok. Że zwolnienie będzie dalej platne. Abym o tym nie myslał gdyż mam permitering. Okres wypłaty za zwolnienie mnie rozczarował gdyż przyszły pieniążki tylko za 6 tygodni i stop. Czy ktoś może się orientyje jak to wygląda ze strony prawnej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Wszystkie informacje na temat permitteringu i zasiłku dla bezrobotnych można znaleźć tutaj: www.mojanorwegia.pl/zasilek-dla-bezrobotnych/
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok