Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

jak to jest z tym rodzinnym bardzo prosze o pomoc - Norwegia

Czytali temat:
Tomasz Frątczak Monia2018 (2697 niezalogowanych)
15 Postów
iga mm
(iga 80)
Wiking
witam serdecznie wszystkich, chciałabym dowiedziec jak to jest z zasiłkiem rodzinnym. Moja sprawa wyglada nastepująco; mój mąz pracuje w norwegi od wielu lat, kiedy został zwolniony z pracy zarejestrował sie w nav i pobierał przez 2 lata zasiłek oraz rodzinne na nasze dzieci, zasiłek sie skonczył po 2 latach a co z tym rodzinnym czy ono kończy sie wraz z końcem permiteringu??? niestety jestem w trakcie rozwodu i mąz twierdzi ze rodzinnego już nie pobiera bo niby sie skończył a mi daje marne 1000 zł na dwoje dzieci, prosze o pomoc chce wiedzieć czy to prawda czy mnie okłamuje, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
jeżeli nie pracuje , nie jest na permiteringu ani na zasiłku dla bezrobotnych to nie należy mu się zasiłek rodzinny .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Jezeli rodzinne to barnetrygd to jest to kwota : 11 640 kr rocznie na jedno dziecko , do tego dochodzi dodatek dla malych dzieci ( 0-3 lat) - w kwocie : 7 920 kr rocznie - jezeli jest sie samotma matka / ojcem .

Te pieniadze maja wspomoc rodzicow w utrzymywaniu dzieci i naleza sie temu kto ma codzienna opieke nad nimi .

Ale nie wiem jak to jest jak jestescie rozwiedzeni / w trakcie rozwodu , a dzieci i ty przebywacie w Pl.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
od daty rozwodu ojciec nie ma prawa do zasiłku jeżeli dzieci są z matką .

na dodatek jeżeli ojciec po utracie pracy i pobieraniu zasiłku z nav stracił również prawo do zasiłku to też stracił prawo do rodzinnego .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
iga mm
(iga 80)
Wiking
rozwodu jeszcze nie mamy, i narazie żadne z nas nie wystapiło, ja i dzieci przebywamy w polsce, nie jesteśmy razem od roku, kiedy jeszcze było ok wiedziałam ze pobiera to rodzinne ale w listopadzie mineło 2 lata pobierania permiteringu i mąz twierdzi że rodzinne tez już mu sie nie nalezy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
iga mm
(iga 80)
Wiking
więc w momencie utraty prawa do zasiłku traci się tez prawo do zasiłku rodzinnego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
iga 80 napisał:
rozwodu jeszcze nie mamy, i narazie żadne z nas nie wystapiło, ja i dzieci przebywamy w polsce, nie jesteśmy razem od roku, kiedy jeszcze było ok wiedziałam ze pobiera to rodzinne ale w listopadzie mineło 2 lata pobierania permiteringu i mąz twierdzi że rodzinne tez już mu sie nie nalezy

permitering w norge trwa jeden rok . następny rok ( tj drugi ) twój mąż mógł brać zasiłek jako całkowicie bezrobotny .
po tym okresie NO MONEY z nav .....rodzinnego też .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
iga mm
(iga 80)
Wiking
a huk go wie co on brał, mówił na to permitering ale nie pracował przez okres 2 lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Iga, jezeli ojciec dzieci nie pracuje legalnie w NO, to nie dostaje rodzinnego niestety. A te "marne" 1000 zł na 2 dzieci w PL to jest jak bys dostawala drugą wypłatę, wiec uwazam ze zachowuje sie w porzadku. A ja ci nie pasuje, to podaj go o alimenty, dsteniesz po 200zł na dziecko.
Pozdrawiam i zyczej wiecej rozsadku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
iga mm
(iga 80)
Wiking
WIĘCEJ ROZSĄDKU??????? prosze cie!!!! mam dwoje malutkich dzieci rok po roku, i wiesz, chetnie bym poszła do pracy zeby te alimenty były faktycznie druga wypłatą, ale niestety sa jedyną na nas troje i gdybym sie uparła to płacił by też na mnie, a to co płaci na nas to sa ,, gówniane pieniadze,, w porównaniu z tym rodzinnym które pobierał w norwegii i zwyczajne je przepijał. Kiedy człowiek decyduje sie na założenie rodziny trzeba brać za nia odpowiedzialność a nie okradac własne dzieci, więc Hilton życzę więcej rozsądku w ocenie ludzi i sytuacji, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok