Witam w firmie (krzak) ogólnobudowlanej pracowalem od sierpnia 2017 (umowa od sierpnia do listopada) umowy na nowy rok o dziwo nie dostalem do ręki.Ferypenga za zeszly rok zostala wyplacona.Za ten rok nie chce wypłacic wynagrodzenia za czerwiec ani ferypengi.Datą dyscyplinarnego (bezpodstawnego)zwolnienia jest 28.06.2018 tego dnia bylem w pracy.29ego czerwca wyjechalem do Polski gdyż wczesniej pracodawca ustanowił urlop.Zostalem zwolniony pod pretekstem tego ze wyjechalem na urlop bez zgody bo rzekomo mielismy zostac dluzej ,koledzy rowniez wyjechali.Jednak zwolniony z calej grupy zostalem tylko ja. 28.czerwca wystawione jest zwolnienie dyscyplinarne a 29ego wylecialem z norwegii.Po powrocie do Norwegii dowiedzialem sie ze jestem zwolniony.Data podpisania przeze mnie zwolnienia to 08.08.2018.Szef nie odpowiada na smsy ani na mail wyslany do firmy z zapytaniem o pieniądze.W skatt widnieją przepracowane miesiące tego roku.To dyscyplinarne zwolnienie nie ma ręki ani nogi bo jak mozna zwolnic kogos przed urlopem 28.06 gdzie powodem rzekomo jest nakaz zostania w pracy ,na urlop który został wczesniej ustalony??29.06 mialem wylot a data na wypowiedzeniu to 28.06 dzien podpisania przeze mnie 08.08.2018...nie wiem co z tym zrobic gdzie sie udac jak wywalczyc przepracowane pieniadze
6 Lat, 8 Miesięcy temu