Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zakup telewizora - Norwegia

2 Posty
DawidBubu
(DawidBubu)
Wiking
Witam, niedawno przyjechałem do Norwegii, mam legalna prace, ale czekam na d number. Pytanie brzmi czy bez niego kupię bez problemów TV i czy jeśli będę go zabierać do PL czy mogę liczyć na zwrot Vatu? Kolejne pytanie czy sa tu jakies opłaty za TV o których nie wiem i inne koszta, które mogę otrzymać do zapłaty? Dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
160 Postów

(finsbury)
Stały Bywalec
tak co roku ok 3300 kr myta za abonament rtv dlatego nie oplaca sie kupowac tv tutaj tak jak i w szwecji, lepiej sobie sciagnac tv z polandii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
Kupujac tutaj telewizor trzeba podac swoje dane i zawsze przysylaja wezwanie do oplacania norweskiego abonamentu RTV ( kringkastingsavgiften) .
Jesli sie tutaj uzywa to trzeba placic i juz, chyba ze np konkubina juz taki abonament oplaca.
Jesli chce sie tv wywiezc np do Polski , to tez najlepiej kupic go na osobe ktora juz oplaca abonament, i wtedy nie trzeba udawadniac ze sie telewizora nie uzywa w Norwegii.
Troche to skomplikowane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
DawidBubu
(DawidBubu)
Wiking
Dziękuje za odpowiedz a czy do zakupu jest mi potrzebny d number czy tylko miejsce zameldowania? (Gdzie będzie używany TV)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
Powinno wystarczyc podanie danych . Nigdy nie wolali ode mnie dokumentu.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(Fiskenorge)
Wiking
Jesli placisz karta to wszystko wiadomo odrazu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok