Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Enkelpersonforetak - Norwegia

Czytali temat:
marcin marcinek Jake Burton jan paweł MultiNOR Konsultant Kasia K Ewa Adam boj fra oszlo Tatiana Cyla Łukasz Ch Morsk (997 niezalogowanych)
4 Posty
Morsk
(Morsk)
Wiking
Hei, mam proste pytanie, otrzymuje dagpenger z nav ale chce zarejestrować się z własna działalnością, pytanie czy po zgłoszeniu nie utracę zasiłku? Nie liczę na to ze od razu dostane zlecenia a żyć za cos trzeba. Bede wdzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
Morsk napisał:
Hei, mam proste pytanie, otrzymuje dagpenger z nav ale chce zarejestrować się z własna działalnością, pytanie czy po zgłoszeniu nie utracę zasiłku? Nie liczę na to ze od razu dostane zlecenia a żyć za cos trzeba. Bede wdzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam

Stracisz. Zarejestruj dzialalnosc po otrzymaniu zlecenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Morsk
(Morsk)
Wiking
Dzieki za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów

(morss.)
Stały Bywalec
secondo napisał:
Morsk napisał:
Stracisz. Zarejestruj dzialalnosc po otrzymaniu zlecenia.

Nieprawda!.
Jednak całą procedurę powinieneś dokonać przy pomocy właśnie NAV.
Właśnie NAV pomaga osobom chcącym na bezrobociu założyć własną działalność gospodarczą.
Nie rozumiem jednego, podajecie kategoryczne odpowiedzi, bez wcześniejszego zapoznania się z konkretnymi prawnymi danymi na odpowiednich norweskich stronach.
Wystarczy jedynie wejść na stronę nav.no i poszukać w odpowiedniej zakładce tematycznej.

@Morsk - po zalogowaniu się na stronę, dokładnie tak samo jak do wypełnienia timelisty, przechodzisz do zakładki, własna działalność gospodarcza i zadajesz pytanie o warunki założenia własnej firmy.
Proste?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów

(morss.)
Stały Bywalec
Mało tego, z tego co przeczytałem pobieżnie na stronach NAV w tym temacie, to pomagają nawet finansowo tak poprzez przedłużenie w wypłacaniu zasiłku jak i w pożyczkach na skompletowanie warsztatu pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów

(morss.)
Stały Bywalec
Tu jest strona na poparcie tego co już wyżej napisałem:

www.nav.no/en/Home/Benefits+and+services...robotnych#chapter-3.

Mało tego, na tym forum też jest dużo informacji na temat zakładania firmy przy pomocy NAV.
Tylko to trzeba chcieć samemu by taki konkretny temat znaleźć.

Nie rozumiem ludzi którzy świadomie wprowadzają innych w błąd, kierując ich na nielegalne postępowanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Morsk
(Morsk)
Wiking
Dzięki serdeczne, znajdę chwile czasu i przewertuje również forum. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Ciekawski-norge.
(Ciekawski-norge.)
Wiking
Morsk napisał:
chce zarejestrować się z własna działalnością,
Nie liczę na to ze od razu dostane zlecenia a żyć za cos trzeba.

Witam, mam takie pytanie, czy wiesz już w jakiej branży chcesz mieć tą swoją firmę?
Jestem ciekawy, ponieważ też chciałbym założyć swoją firmę jednoosobową, lub z kimś o podobnych zainteresowaniach zawodowych, firmę AS.
Jeżeli nie chcesz pisać na ogólnym to pisz na prywatne wiadomości.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok