Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zasiłek chorobowy (sykepenger) - Norwegia

Czytali temat:
4 Posty
Daniel eM
(Danielwln)
Wiking
Witam,przedstawię swoją sytuację i bardzo proszę osoby ,które mają doświadczenie,bądź wiedzę na ten temat o informację. Będę bardzo wdzięczny. Jestem w Norwegii już ponad rok, posiadam aktualny kontrakt,który kończy się we wrześniu. Mam problemy z kolanem i lekarz w Polsce stwierdził iż konieczny jest zabieg. Złożyłem na początku stycznia podanie o wydanie formularza e-106.Czekam na odpowiedź Helfo,która zapewne zajmie około 12 tygodni. Po uzyskaniu możliwości leczenia w NFZ w Polsce będę miał możliwość bardzo szybko wykonania tego zabiegu. Chciałbym uzyskać norweski zasiłek chorobowy (sykepenger). Pytanie moje brzmi, w jaki sposób powinienem tę sprawę rozwiązać aby otrzymać owy zasiłek? Nie chciałbym popełnić błędów ,które ewentualnie odebrałyby mi możliwość pobierania zasiłku z NAV. Z góry dziękuję za pomoc , pozdrawiam !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
..wg mnie powinienes byc juz tutaj na zwolnieniu lekarskim
...a potem wnioskowa o zgode na zabieg w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
106 Postów

(torsdag4)
Początkujący
zeby byc na zwolnieniu trzeba isc do lekarza i przedstawic ale watpliwe jest zeby dal Ci 100 % bo jakis lekarz cos w polsce stwierdzil, idz do lekarza i popros zeby Cie wyslal do ortopedy ktory to stwierdzi i Ci zrobia to tutaj, dobra klinika jest w Lovisenberg sykehus
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok