Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

NAV zasiłek na dzieci - Norwegia

Czytali temat:
mariusz śliwinski fjfjffgh kjkgjfsfhdjhgkjh robert zielinski MultiNOR Konsultant Kasia K Ewa Adam boj fra oszlo sweet man acer12 gregor11 Magdalena G Kamil Wisniewski oliwiera (1236 niezalogowanych)
5 Postów
acer12
(acer12)
Wiking
Proszę o pomoc.Mąż pracuje w Norwegii od 3 lat. Od około roku załatwia zasiłek na dzieci. NAV przysłał pismo, że wszystko dobrze tylko czekają na odpowiedź z Polski. Wszystko ok czekamy nadal. Teraz kolejne pismo, że Polska nie odpisuje A oni czekają. Może ktoś wie do jakiego urzędu w Polsce wysyłają takie pismo? Pojadę się dopytać , tylko do kogo ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(grzegorzklimowski)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(grzegorzklimowski)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
acer12
(acer12)
Wiking
Dzięki za info. Rozumiem ze ja nusze się zgłosić do MCPS, jak wyczytałam bo jestem z Mazowieckiego. Dzięki serdeczne mam jakiś punkt zaczepienia ☺
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(grzegorzklimowski)
Stały Bywalec
Najlepiej niech mąż skontaktuje się z NAV jakich dokumentów nie odsyła polska i wtedy załatwiasz je sama , albo zadzwoń i spytaj dlaczego to tak długo trwa . Sądzę że mają kupę wniosków z całej UE i EOG i nie wyrabiają i trwa to już latami . I się nie przejmujcie wypłacą wam wszystko wstecz do 3 msc od daty złożenia wniosku na dziecko . A rok czekania to nie jest już wcale długo znajomemu co załatwiałem czekał równe 19 msc ale w końcu zapłacili wszystko . Powodzenia i wytrwałości
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(grzegorzklimowski)
Stały Bywalec
Oczywiście zadzwoń do ROPS
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
acer12