Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

frikort????? - Norwegia

Czytali temat:
P K Dominika J Anna Maciejewska Krzysztof Biało Artur Kononczuk Marta S w m MultiNOR Konsultant Masażystka Aleksandra Nikolai Stefani Monikka1 Izabela Dunaj NowicjuszNorway Anastazjak (3451 niezalogowanych)
43 Posty

(ewik1)
Nowicjusz
czy ktoś wie co to jest frikort i kiedy się jej używa?Czy obowiązuje na wszystkie środki lokomocji, taksi, pociąg, autobus w norwegii??
dzięki za info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
nie ,to zleży jakiego masz tego frikorta ja mam np tylko na autobus ze wzgleu iz moj maz jest kierowca w okregu akerhus na takie"normalne" np na expresy na lotniska juz nie obowiazuje ,no i nie ma mowy tez o pociagach czy taksówkach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(ewik1)
Nowicjusz
a ile jest przejazdów na jednej karcie i ile ona kosztuje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Frikort, jak sama nazwa wskazuje , nic nie kosztuje. Posiadaja ją dzieci oraz małżonkowie pracowników firm związanych z transportem miejskim w Norwegii. Taką karte wydaje zakład pracy dla całej rodziny a ilosc przejazdów jest nieograniczona, mozna jeżdzic metrem, tramwajem i autobusem. Za pociagi oraz autobusy na lotnisko trzeba juz zapłacić, ale np. na zwykły pociąg NSB z ta kartą masz zniżkę, na expres juz nie.

Tobie ewik raczej chodzi o flexikort osiem przejazdów za 180 koron (chyba, bo nie pamietam dokładnie )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(ewik1)
Nowicjusz
tak właśnie!dzięki Hilton za podpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
zgadzam sie z Hilton ale jak np moj maz jest kierowca autbusu to moj frikort obowiazuje TYLKO na autobusy, nie moge na nim jezdzic metrem,trawajem czy pociagmiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
no i są rózne rodzaje tych frikortow i to własnie od tego zalezy czym i w jakim rejonie mzoesz jezdzic za darmo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
justyna85 napisał:
zgadzam sie z Hilton ale jak np moj maz jest kierowca autbusu to moj frikort obowiazuje TYLKO na autobusy, nie moge na nim jezdzic metrem,trawajem czy pociagmiem

Moj były mąż jest pracownikiem Kollektivtransportproduksjon ( Sporvei ) w Oslo i mogłam jeździć wszystkim tym, o czym napisalam.Teraz juz nie moge, ale syn moze nadal. Widocznie to zalezy od firmy. Sporvei ma szeroki zasięg.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
no dlatego mówie,że są różne frikorty ,ja mam z unibussa ale np autobusami z norgessbusa też moge jezdzić ale podkrslam ,że tymi "normalnymi liniowymi"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
Hilton napisał:
justyna85 napisał:

Moj były mąż jest pracownikiem Kollektivtransportproduksjon ( Sporvei ) w Oslo i mogłam jeździć wszystkim tym, o czym napisalam.Teraz juz nie moge, ale syn moze nadal. Widocznie to zalezy od firmy. Sporvei ma szeroki zasięg.

a ciekawe czy jak hilton spotka żółwia na mieście to czy też darmo dojedzie do domu , żółwie też mają szeroki zasięg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok