Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czy się opłaca wyjechać ? - Norwegia

2 Posty
aquax2
(aquax2)
Wiking
Witam chciałbym się dowiedzieć czy za
ok.16000 NOK miesięcznie opłaca mi się wyjechać do Norwegii konkretnie do Trondheim do pracy w cukierni. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(grzegorzklimowski)
Stały Bywalec
Czy się opłaca , jak masz opłacić mieszkanie i się wyżywić sam to lipa na maxa choć początki som trudne . Da się przeżyć i tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(Sylwia76)
Wiking
Myślę, że byłoby Ci ciężko. Życie i mieszkanie są drogie, więc szału teraz nie ma. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
362 Posty

(Chuck Norris)
Stały Bywalec
aquax2 napisał:
ok.16000 NOK miesięcznie opłaca mi się wyjechać do Norwegii konkretnie do Trondheim do pracy w cukierni. Pozdrawiam

Pokój ok 5000 nok chyba że z kimś na początek.
Skromnie żyjąc ok 3000 nok wystarczy.
Pytane ile godzin będziesz pracował? Ani godziny dłużej niż 37.5 tyg za te 16 000.
Umowę ma wysłać do Ciebie już podpisaną, zanim wyjedziesz.
Lepsza prace ogarniesz na miejscu. Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
aquax2 napisał:

A te 16000 NOK to brutto czy netto. W Norwegii podaje sie zarobki brutto, czyli przed odciagnieciem podatku. Jezeli to ma byc zarobek brutto, to chyba nic nie odlozysz. Musisz jeszcze doliczyc wydatki na transport i telefon, internett, itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
aquax2
(aquax2)
Wiking
Dzięki za odpowiedź
Kwotę podałem w netto . A mieszkanie mieli mi zapewnić ale nie wiem czy płatne czy nie.
Wiem tylko że miało być na przeciwko pracy ;p
Szkoda że się nie opłaca bo zawsze chciałem wyjechać do Norwegii :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów

(morss.)
Stały Bywalec
aquax2 napisał:
Dzięki za odpowiedź
Kwotę podałem w netto . A mieszkanie mieli mi zapewnić ale nie wiem czy płatne czy nie.
Wiem tylko że miało być na przeciwko pracy ;p
Szkoda że się nie opłaca bo zawsze chciałem wyjechać do Norwegii :/
Opłaca, nie opłaca.
Bla, bla bla.
Jeżeli to faktycznie jest netto i nawet gdybyś miał płacić za łóżko do spania te 5-tys. oraz za żywność i inne używki drugie 5-tys. to i tak pozostaje jeszcze 6- tys./nok. razy nawet i po 0.4-zł/nok. to na czysto pozostaje dalej 2400 Polskich ZŁOTYCH!.
Jeżeli tam gdzie teraz obecnie pracujesz, zarabiasz na czysto prawie tyle samo, co te teoretyczne 2,4-tys,złotych/miesiąc.
To moim zdaniem, opłaca się jednak zaryzykować i zmienić obecnego pracodawcę na rzecz Norwegi.
Oczywiście, o ile ta oferta jest LEGALNA , a firma jest zarejestrowana legalnie w Norwegi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Jan Henryk Wachala
(JanHenryk)
Początkujący
A masz inne opcje ?
Możesz zostać w Polsce i pracować na pseudoprzedsiębiorców .Twój wybór .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok