Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Urlop opiekuńczy - Norwegia

Czytali temat:
Marek Marek Grażyna P jan paweł Natalia ... Marzena Groch Dorota x MultiNOR Konsultant Kasia K Ewa Adam Ania Skuza arczi09 Rafal152 (961 niezalogowanych)
6 Postów
Natalia ...
(natix)
Wiking
Witam Was,

Z jakim podaniem należy zwrócić się do pracodawcy, niedługo przed zakończeniem mojego urlopu macierzyńskiego. Chciałabym zostać z moim dzieckiem jeszcze kilka miesięcy w domu, nie wyobrażam oddać rocznego malucha do Przedszkola. Będę ubiegać się z NAV o urlop opiekuńczy.Jak jednak mam załatwić tę sprawę z pracodawcą (mam umowę na stałe) w marcu kończy mi się urlop macierzyński, jaki powinnam się za typ zabrać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
PatrycjaRoz
(PatrycjaRoz)
Wiking
Jestem w tej samej sytuacji. Ja napisalam o "Permisjon uten lønn" i bez problemow zgodzili sie. Pracuje od czasu do czasu w weekendy jak maz ma wolne. Ale dostalas miejsce w przedszkolu czy jeszcze nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Natalia ...
(natix)
Wiking
Jeszcze mam trochę czasu do zakończenia urlopu wychowawczego, a o miejsce w przedszkolu jeszcze się nie staraliśmy, bo chciałabym pobyć jeszcze w domu z dzieckiem i wysłać go do przedszkola, jak skończy 2 latka. O ile miesięcy bezpłatnego wolnego wnioskowalas? I jak sformułować takie podanie/prośbę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Natalia ...
(natix)
Wiking
No i dziękuję za odpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
PatrycjaRoz
(PatrycjaRoz)
Wiking
Ja napisalam "har ikke fått barnehageplass". Jestem pielegniarka wiec moja praca ma wlasny "permisjon uten lønn søknad" nie wiem jak u Pani jest?
Pisalam podanie o "permisjon uten lønn" co 3 miesiace, sle wiem ze u nas mozna dostac na rol czasu. Tylko ze ja czeklam na miejsce w przedszkolu, moja mala urodzila sie w grudniu i tez poszla dopiero jak miala 2 latka. Od Navu bedzie Pani dostawac 7500kr z tego co ja teraz wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Natalia ...
(natix)
Wiking
Dziękuję. Też tak zawnioskuję.podanie do nav o kontantstøtte można złożyć przed ukończeniem przez dziecko 1 roku życia, czy dokładnie w dniu 1 urodzin?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
PatrycjaRoz
(PatrycjaRoz)
Wiking
Tak jak dziecko skonczy 12 miesiecy to moze Pani dopiero wtedy napisac o kontantstøtte i pieniadze Pani dostanie w tym miesacu jak dziecko bedzie mialo 13 miesiecy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Natalia ...
(natix)
Wiking
Dziękuję za udzielone odpowiedzi. Były bardzo pomocne.teraz będę działać z pisaniem podania do pracyżeby synek miał jeszcze mamę tylko dla siebie.miłego wieczoru. Pozdrawiam!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok