Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Autopass - poprzedni właściciel nie wypowiedział umowy - Norwegia

8 Postów
Mateusz Walkowiak
(skateusz1988)
Wiking
Witam.
Kupiłem w Norwegii samochód.
Chciałbym nabyć do niego urządzenie elektroniczne AutoPass.
Wchodzę na stronę internetową AutoPass'a, wypełniam wszystkie dane, po czym okazuje się, że umowa nie może zostać zawarta, ponieważ podany numer rejestracyjny jest obecnie w użyciu. Zatem poprzedni właściciel samochodu zabrał z auta urządzenie, natomiast nie wypowiedział umowy z AutoPass'em. Zgłosiłem to poprzedniemu właścicielowi miesiąc temu, lecz do dziś nic z tym nie zrobił. Co najlepiej zrobić w tej sytuacji?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
Rolf Bertos
(MrNoOne)
Nowicjusz
nierozumiem poprzedniego wlasciciela,przeciez wystarczy tylko sie zalogowac i zmienic nr rej lub wstrzymac umowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Gabriel-
(Gabriel-)
Stały Bywalec
skateusz1988 napisał:
Witam.
Wchodzę na stronę internetową AutoPass\'a, wypełniam wszystkie dane, po czym okazuje się, że umowa nie może zostać zawarta, ponieważ podany numer rejestracyjny jest obecnie w użyciu. Zatem poprzedni właściciel samochodu zabrał z auta urządzenie, natomiast nie wypowiedział umowy z AutoPass\'em. Zgłosiłem to poprzedniemu właścicielowi miesiąc temu, lecz do dziś nic z tym nie zrobił. Co najlepiej zrobić w tej sytuacji?

Miał prawo zabrać czytnik , ponieważ jest jego, i nie musi wypowiadać żadnej umowy, nie ma takiej potrzeby, pewnie wpisał drugie nowe auto.
Natomiast NIE WYREJESTROWAŁ z tego konta auta które już sprzedał, a bezwzględnie powinien.
Może tego nie potrafi.
Wejdź na stronę autopass i napisz skargę, załączając kopię dowodu rejestracyjnego z aktualnym właścicielem.
Jak mieszkasz w Oslo, lub tam gdzie są punkty biurowe to przejdź się osobiście i tyle.
Tym samym, ty jeździsz przez bramki, a jemu rośnie konto z opłatami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
skateusz1988 napisał:
Witam.
Wchodzę na stronę internetową AutoPass\'a, wypełniam wszystkie dane, po czym okazuje się, że umowa nie może zostać zawarta, ponieważ podany numer rejestracyjny jest obecnie w użyciu. Zatem poprzedni właściciel samochodu zabrał z auta urządzenie, natomiast nie wypowiedział umowy z AutoPass\'em. Zgłosiłem to poprzedniemu właścicielowi miesiąc temu, lecz do dziś nic z tym nie zrobił. Co najlepiej zrobić w tej sytuacji?

Dostanie rachunek za twoje przejazdy to wyrejstruje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok