Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Cło na samochody - Norwegia

1 Post
Wojciech Zych
(tajfun77)
Wiking
Witam, czy ktoś orientuje się jak długo mogę jeździć samochodem z polską rejestracją po Norwegii. Słyszałem, że do roku, ale mam w N. 2 auta, jedno wjechało w lipcu 2015, a drugie w październiku 2015. Czy muszę wyjechać przed lipcem z tymi dwoma autami, czy to które wjechało w październiku może wrócić przed upływem 12 miesięcy tj. np we wrześniu? Czy liczy się pobyt danego auta czy właściciela? Czy ktoś wie na pewno, lub miał podobną sytuację?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
tajfun77 napisał:
Witam, czy ktoś orientuje się jak długo mogę jeździć samochodem z polską rejestracją po Norwegii. Słyszałem, że do roku, ale mam w N. 2 auta, jedno wjechało w lipcu 2015, a drugie w październiku 2015. Czy muszę wyjechać przed lipcem z tymi dwoma autami, czy to które wjechało w październiku może wrócić przed upływem 12 miesięcy tj. np we wrześniu? Czy liczy się pobyt danego auta czy właściciela? Czy ktoś wie na pewno, lub miał podobną sytuację?
---------
Huuuurrrraaaaa!!!!" Nie ma tygodnia bez tego pytania. To ma numer 11 243.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
z tego co wiem to już od 3 auta można jeździć do woli i nawet za bramki nie płacic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
tajfun77 napisał:

...to zapytanie może wygrać w plebiscycie ...
...autko na polskich blachach...jajgłubsze pytanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów

(obibok)
Początkujący
jesli masz w aucie radio firmy blaupunkt , sony albo pioner to mozesz jezdzic bez ograniczen po calej norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów

(obibok)
Początkujący
a jesli masz jakies inne to musisz poprostu wymienic na te co wymienilem i isc z paragonem za radio na policje zarejestrowac auto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
obibok napisał:
a jesli masz jakies inne to musisz poprostu wymienic na te co wymienilem i isc z paragonem za radio na policje zarejestrowac auto
-------
Kolejnym warunkiem jest to, zeby ujscie rury wydechowej bylo do wewnatrz auta. Chodzi o ochrone srodowiska przez cudzoxiemcow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok