Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ulgi podatkowe. Jakie jeszcze ? - Norwegia

5 Postów
TakToOn
(TakToOn)
Wiking
Witam. Rozliczam się samodzielnie z podatku.
Czy możne ktoś powiedzieć mi jakie ulgi przysługują Osobie która jako jedyna w rodzinie pracuje(żona nie pracuje), i ma na utrzymaniu 2 dzieci ?

w rozliczeniu uwzględniłem :
3.3.7 -10% zniżkę ,ponieważ jest to moje 2 rozliczenie w Norwegii.
3.2.10- ulga zaprzedszkole
3.2.1 - -89,050nok, niestety nie wiem co to jest(wpisane automatycznie), a wlasciwie nie rozumiem wyjasnienia tej ulgi ze strony skatteeten.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
TakToOn napisał:
Czy możne ktoś powiedzieć mi jakie ulgi przysługują Osobie która jako jedyna w rodzinie pracuje(żona nie pracuje), i ma na utrzymaniu 2 dzieci ?

3.2.1 - -89,050nok, niestety nie wiem co to jest(wpisane automatycznie), a wlasciwie nie rozumiem wyjasnienia tej ulgi ze strony skatteeten.

-------
Prowadze sam auto. Czy moze ktos mi powiedziec do czego sluzy gaz i hamulec?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
TakToOn
(TakToOn)
Wiking
Jezeli nie potrafisz pomoc, po co piszesz takie idiotyzmy ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
TakToOn napisał:
Jezeli nie potrafisz pomoc, po co piszesz takie idiotyzmy ?
------
Po to, zebys nie pisal jeszcze gorszych. Zdejmujesz 10%standard...a potem pytasz o pozostale ulgi!!! To oznacza, ze nie masz zadnego pojecia. Zatrudnij kierowce jednak...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
Nicas napisał:
nie ma czlowieka ponad wiec dzielic sie sprawa dumy a nie piedestalu
--------
Quasintelektualne samowykluczajace sie autouwielbieniem blubry.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
187 Postów

(cysiek4)
Stały Bywalec
HeartB napisał:
TakToOn napisał:

-------
Prowadze sam auto. Czy moze ktos mi powiedziec do czego sluzy gaz i hamulec?

bylem pewny ze w tym temacie nasrasz specjalisto od odejmowania kredytu od podatku

pewnie jestes tak zadluzony ze to tobie skatt wyplaca 4 razy wiecej niz odprowadziles zaliczek na podatek,co i tak nie wystarczy nawet na jedna rate kredytu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
TakToOn
(TakToOn)
Wiking
Wow !
Nie posiadam zadnego kredytu,ani jednej karty kredytowej czy innego rodzaju lichwiarskiej pozyczki. nie kupuje tez rzeczy ktorych nie potrzebuje,za pieniadze ktorych nie posiadam.

Czasem google nie daje odpowiedzi na nasze wszystkie pytania, i czlowiek szuka pomocy na stronach typu Mojanorwegia. Mimio ze wiedzialem od poczatku spotkam sie z hejtem poniewaz staram sie byc samodzielny,i nie rozliczam sie z pomoca jakiejs firmy. twoj post przebija wszystkich. Jednak wiem ze to normalne u ludzi cierpiacy na SMP (syndrom malego penisa) trzeba wspierac takich jak ty ! wiec bedzie dobrze kiedys ci urosnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Nicas napisał:
nie ma czlowieka ponad wiec dzielic sie sprawa dumy a nie piedestalu

Bierzesz coś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
187 Postów

(cysiek4)
Stały Bywalec
nie nalezy slychac HeartB bo to specjalista od kredytow po akademi marksistowsko-leninowskiej w Moskwie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
cysiek4 napisał:
nie nalezy slychac HeartB bo to specjalista od kredytow po akademi marksistowsko-leninowskiej w Moskwie
----
cysiek33 jeszcze nawozisz soba blogoslawiona ziemie norweska??? Jeszcze cie nie deportowali?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok