Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Formalności branży transportowej..... - Norwegia

Czytali temat:
Jan Maryjan GRZEGORZ SOBÓR Paweł F. Kasia K marco polo Josephvol.2 smith (944 niezalogowanych)
20 Postów
Paweł F.
(LiamPL)
Wiking
W Polsce , podobnie jak w całej UE by rozpocząć zarobkową działalność transportową, czyli fachowo nazywając zarobkowy przewóz drogowy rzeczy, wymagane jest posiadanie lub zatrudnienie osoby posiadającej certyfikat kompetencji zawodowej w transporcie. Taki ładny dyplom który aby uzyskać trzeba przejść przez egzamin prowadzony przez paru smutnych panów z Wawy. Jest to dokument międzynarodowy, więc uznawany w całej UE.

Pytanie.
Czy stosowny wymóg istnieje rownież w NO, a jeśli tak to jak się on tutaj nazywa , i czy ciężko go zdobyć tutaj na miejscu?

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
marco polo
(BBS)
Wiking
czesc
z tego co wiem to mówia na to lojwe, nie wiem jak sie pisze, o to musiz pytac,pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
marco polo
(BBS)
Wiking
z tego co pamietam to z apierwsze auto 10 tys euro, a kazde kolejne o 1000 mniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Paweł F.
(LiamPL)
Wiking
To o czym piszesz to jest licencja na przewóz, a to że z każdym samochodem mniej o 1000 autem to chodzi o wypis z licencji, bo w każdym samochodzie musisz mieć wypis z tej licencji, która też jest dokumentem międzynarodowym.
Ale o to mi chodzi. Wyraźnie napisałem że chodzi o certyfikat jednego pracownika, więc od razu to dyskwalifikuje Twoją odpowiedź. Licencja to jest coś co dostajesz po spełnieniu kilku wymogów, a jednym z nich jest posiadanie samego certyfikatu, lub zatrudnienie kogoś kto taki certyfikat posiada.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
marco polo
(BBS)
Wiking
jak widzisz nikt wiecej Ci nie pomogł, ja chcialem nie przydało sie to szukaj dalej, może udaj sie do urzedu i Ci powiedzą wszystko, ja tak zwykle robie a nie szukam po forach, tu ludzie czesto głupoty piszą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok