Witam, spontanicznie się okazało, że nie będę w tym roku studentem i wpadłem na pomysł odnalezienia pracy w Norwegii na okres jednego roku, z możliwością powrotu z tytułem inżyniera w danej dziedzinie w tej samej firmie na wyższe stanowisko... Pewnie nie jestem jedyny, który tak zaplanował "świetlaną" przyszłość, lecz wyjazd wyszedł bardzo spontanicznie, co sprawia, że niewiele wiem a sytuację dobija fakt, że po liceum nie ma konkretnego zawodu
Myślę o znalezieniu pracy, która umożliwi mi naukę Norweskiego, zdobycie fachu czy doświadczenia... lecz czy takie oferty są? Przeszukuję oferty pracy i wszystko wygasło, myślę o kursach w polszy, ale tu jeszcze mniej... (słyszałem o miesięcznych kursach zawodowych)
Mógłby ktoś sie poświęcić i do edukować kolejnego przyszłego emigranta?
Myślałem najbardziej o zrobieniu kursu na spawacza i na platformę, ale lata trzeba popracować by jeszcze referencje...
Wyjazd planuję jakoś w listopadzie/grudniu, do tego czasu chcę nazbierać możliwie najwięcej informacji, wiedzy i ew. poznać obecnych tam polaków, w grupie zawsze raźniej

Myślę o znalezieniu pracy, która umożliwi mi naukę Norweskiego, zdobycie fachu czy doświadczenia... lecz czy takie oferty są? Przeszukuję oferty pracy i wszystko wygasło, myślę o kursach w polszy, ale tu jeszcze mniej... (słyszałem o miesięcznych kursach zawodowych)
Mógłby ktoś sie poświęcić i do edukować kolejnego przyszłego emigranta?

Myślałem najbardziej o zrobieniu kursu na spawacza i na platformę, ale lata trzeba popracować by jeszcze referencje...
Wyjazd planuję jakoś w listopadzie/grudniu, do tego czasu chcę nazbierać możliwie najwięcej informacji, wiedzy i ew. poznać obecnych tam polaków, w grupie zawsze raźniej