Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

Adwokat - Norwegia

13 Posty
jan lapsa
(tajpan46)
Wiking
Potrzebuję pomocy adwokata w walce z instytucją zw. Nav
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
jan lapsa
(tajpan46)
Wiking
Czy jest ktoś kto może doradzić jak postępować w walce o chorobowe w NAV, tylko poważne podpowiedzi a nie glupie. Nadmieniam że już szó sty miesiąc jestem na chorobowym i nic tylko papiery i czekanie .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(Dader)
Nowicjusz
tajpan46 napisał:
Czy jest ktoś kto może doradzić jak postępować w walce o chorobowe w NAV,
tylko poważne podpowiedzi a nie glupie.
Nadmieniam że już szó sty miesiąc jestem na chorobowym i nic tylko papiery i czekanie .

Jeżeli chcesz by traktowano ciebie na poważnie, to może sam potraktuj na poważnie tych, od których chcesz uzyskać jakiekolwiek informacje w interesującym ciebie temacie.
Na początek podaj informację:
- kiedy zachorowałeś, pracowałeś czy byłeś na premitteringu, dagpenger.
- gdzie zachorowałeś w Polsce czy w Norwegi, kto wydał tobie pierwsze chorobowe.
- czy w trakcie chorobowego byłeś w Polsce i na jakiej zasadzie.
- jakie dostajesz uzasadnienia z NAV, powodujące to iż zwlekają z akceptacją tego zwolnienia oraz regulowania należności finansowych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Dader napisał:
tajpan46 napisał:
Nadmieniam że już szó sty miesiąc jestem na chorobowym i nic tylko papiery i czekanie .

Jeżeli chcesz by traktowano ciebie na poważnie, to może sam potraktuj na poważnie tych, od których chcesz uzyskać jakiekolwiek informacje w interesującym ciebie temacie.
- gdzie zachorowałeś w Polsce czy w Norwegi, kto wydał tobie pierwsze chorobowe.
- jakie dostajesz uzasadnienia z NAV, powodujące to iż zwlekają z akceptacją tego zwolnienia oraz regulowania należności finansowych.

----
Darek, witaj w klubie. Ty udajesz, że jesteś tak inteligentny czy naprawdę? Obstawiam to drugie )
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Krystian85 napisał:
Dader napisał:
tajpan46 napisał:

----
Darek, witaj w klubie. Ty udajesz, że jesteś tak inteligentny czy naprawdę? Obstawiam to drugie )

Obstawiać tu nie ma co, to po prostu Gabrys z nowym nickiem, wiec o inteligencję go pytać jest nie na miejscu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
jan lapsa
(tajpan46)
Wiking
Witam , byłem na urlopie w kraju i tam zostalem napadnięty i pobity, przebywalem w szpitalu 4 dni ,pierwsze zwolnienie w Polsce mialem od 10.04.2015 aż do 30.06.2015.Nastepnie po ściągnieciu gipsu i małej rekonwalescencji, wrucilem do norge i udalem się do swojego lekarza, , od tego momentu jestem na chorobowym Norweskim .W chwili obecnej czekam na termin operacji oraz rozmowę w NAV.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(Dader)
Nowicjusz
Krystian85 napisał:Darek, witaj w klubie. Ty udajesz, że jesteś tak inteligentny czy naprawdę? Obstawiam to drugie )
Nawet i ślepej kurze, trafia się nieraz ziarno lub pożywny robak.

Pomijam tu jakieś inne niezdrowe domysły co niektórych użytkowników, którzy widzą wszędzie nie to co jest naprawdę.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tajpan46 napisał:
Witam , byłem na urlopie w kraju i tam zostalem napadnięty i pobity,
muślimy czy ruskie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
323 Posty
John Born
(born)
Stały Bywalec
tajpan46 napisał:
Witam , byłem na urlopie w kraju i tam zostalem napadnięty i pobity, przebywalem w szpitalu 4 dni ,pierwsze zwolnienie w Polsce mialem od 10.04.2015 aż do 30.06.2015.Nastepnie po ściągnieciu gipsu i małej rekonwalescencji, wrucilem do norge i udalem się do swojego lekarza, , od tego momentu jestem na chorobowym Norweskim .W chwili obecnej czekam na termin operacji oraz rozmowę w NAV.
PO CO ŁAZIŁEŚ DZIĘCIOLE TAM GDZIE ZASRAŃCOM NIE WOLNO? TRZEBA BYLO SIEDZIEĆ W DOMCIU U MAMUSI!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(Dader)
Nowicjusz
tajpan46 napisał:
Witam , byłem na urlopie w kraju i tam zostalem napadnięty i pobity, przebywalem w szpitalu 4 dni ,pierwsze zwolnienie w Polsce mialem od 10.04.2015 aż do 30.06.2015.
Nastepnie po ściągnieciu gipsu i małej rekonwalescencji, wrucilem do norge i udalem się do swojego lekarza, , od tego momentu jestem na chorobowym Norweskim .
W chwili obecnej czekam na termin operacji oraz rozmowę w NAV.

W wielkim skrócie:
- To, z jakiej przyczyny trafiłeś do szpitala, nie ma tu znaczenia, poza zgłoszeniem na policję i dalszym tokiem prawnego postępowania w Polsce.
- Będąc w szpitalu, posługiwałeś się norweską kartą Helfo, czy tak normalnie po polsku jakoś tam będzie, może masz również i aktualne ubezpieczenie społeczne w Polsce.
Niemniej powstało niedopatrzenie z twojej strony na terenie polski, ponieważ będąc jeszcze w szpitalu, trzeba było już wtedy żądać, by wszystkie dokumenty były niezwłocznie przesłane do twojego lekarza w Norwegi jak i do NAV, na specjalnych unijnych drukach.
- Nadal nie napisałeś czy podczas pobytu na urlopie pracowałeś, oraz czy przesłałeś chorobowe do firmy i czy firma wypłaciła chorobowe za pierwsze 16 dni.
- Również czy po powrocie z chorobowego nadal pracowałeś w tej firmie.

Tak przy okazji, masz umowę o pracę z firmą na wynajem czy bezpośrednio u danego pracodawcy.
Dużo niewiadomych i niepotrzebnego gdybania.
Na tym etapie, nawet prawnik zewnętrzny nic tobie nie pomoże.
Wszystko powinieneś wyjaśnić bezpośrednio na swojej stronie NAV, tam gdzie wypełniasz swoją dwutygodniową listę chorobową.
Cała korespondencja, powinna być prowadzona na piśmie - elektronicznie i wszystkie dokumenty korespondencyjne, powinieneś mieć dodatkowo osobno wydrukowane.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok