Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tomasz C adam ross Kamil Gr Bogdan Bodzak karolina .... Przemo1492 m3gi Angelika2018 (5369 niezalogowanych)
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
dejf87 napisał:
No więc tak... Właśnie wróciłem z rozmowy kwalifikacyjnej. Obsługa bardzo miła, sympatyczna (oddział w Szczecinie). Przekazałem wszystkie dokumenty które miałem (mimo młodego wieku, mam staż 3-letni w pracy na budowie, a akurat taki był potrzebny). Dostałem informacje że w połowie marca czeka mnie wyjazd do okolic Zakopanego na tygodniowe szkolenie BHP i prze okazji podstawową naukę zwrotów norweskich, ja pokrywam tylko koszty dojazdów. Później czeka mnie jeszcze rozmowa w Warszawie z jakimś przedstawicielem (formalność) i wyjazd do Norwegii. Pani rekreutantka powiedziała że jak oni kogoś rekomendują to pracodawca zgadza się na tą osobę. 3 miesiące będe pracować dla Adecco a później mam możliwośc podpisania umowy bezpośrednio z pracodawcą. No i na razie tak to wygląda

Jeszcze nie wyjechałeś do No to po pierwsze.
Co do popisania umowy z norweskim pracodawca to adecco ma dil że nikt nie przejdzie tak o do norwega (karencja) u mnie kumpel 3.5 roku pracował w jednej firmie przez adecco i dopiero po wielkich bólach dostał kontrakt u "norwega"
Co do kontraktu na trzy miesiące i pracy u norwega, to widze to tak umowa na trzy miechy i do widzenia.
Szkolenie w okolicach zakopanego to jest w SZAFLARACH i to czy ty tam będziesz to tylko koszt "michy" bo płacą za jego utrzymanie tak czy siak, a ta formalność w wa-wie to możesz sie zdziwić ( sam znam kilkunastu budowlańców którzy są tu lub w pl i czekają na prace) jednak może sie uda bałagan w adecco panuje to może sie jednak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Witam, jeśli szukasz pracy w Norwegii to wykonuję tłumaczenia i korektę CV dostosowując je do standardów norweskiego rynku pracy. Zachęcam do kontaktu.

Kontakt tel.:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
lub mailowy tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
1 Post

(bad harry)
Wiking
z tym przechodzeniem do norwegów bezpośrednio przypomniała się mi pewna historyjka................
dwa lata temu zmieniałem pracę i przeszedłem do agencji pośredniczacej . tak sie złożyło że w pierwszy dzień do pracy pojechałem z drugim gościem który też zaczynał pierwszy dzień . tyle co przyjechał z polski i to był jego pierwszy dzień pracy zagranicą w ogóle ( jak sie okazało potem spoko gość , jestesmy kumplami do dzis ) . chodzimy po budowie i szukamy bosa . nagle ten mówi
- TY ZAPYTAJ SIĘ GO , MOŻE NAS PRZYJMIE BEZPOŚREDNIO
ja zdziwko i mówie
- TY MOŻE NIE DZIS BO NAS WYPIER...Ą ZANIM ZDĄŻYMY SOBIE POPRACOWAĆ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Dawid Szymi
(dejf87)
Nowicjusz
hmm... to teraz nie wiem co mam robic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
no a co ci zależy jak chcą brać to jedż . próba nie strzelba jak to mówią
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Dawid Szymi
(dejf87)
Nowicjusz
Chyba zaryzykuje, mam rodzine w Oslo więc chyba nie będzie tak źle. Wujas kiedyś wyjechał właśnie poprzez Adecco. jakieś 2-3 lata temu, teraz pracuje u norka na stałe, ściągnał rodzinę do Oslo, żonę i dwójke dzieci...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
weż coś na uspokojenie , żeby po nocach jakieś koszmary ci się nie śniły do czasu tego wyjazdu
i nie rozgaduj się w szaflarach za dużo bo jeszcze cie nie wezmą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
bad harry napisał:
weż coś na uspokojenie , żeby po nocach jakieś koszmary ci się nie śniły do czasu tego wyjazdu
i nie rozgaduj się w szaflarach za dużo bo jeszcze cie nie wezmą

co racja to racja, ludzi tam zbyt ogarniętych też niezbyt chcą wysyłać do pracy. (długo można co i jak, ale nie ma to większego sensu)
Jeśli nie masz stałej pracy lub czegoś pewnego gdzieś indziej to śmiało możesz jechać nie okradną cie, są wypłacalni i w pełni legalną firmą. nawet jak sie nie uda przenieść do norwega po trzech miesiącach to napewno do tyłu nie wyjdziesz.(zdziwił bym sie mocno gdybyś dostał prace u norka po trzech miesiącach w adecco)?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Andrzej Blonski
(paulapapla)
Wiking
Jeśli chodzi ci o pracę jako kierowca polecal bym Fleksi Norge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Andrzej Blonski
(paulapapla)
Wiking
Jako kierowca lepiej skontaktować się z Fleksi Norge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
piotr zaborek
(piter1107)
Wiking
Fleksi Norge nie istnieje teraz nazywają się Fleksi Bemanning
Nawet nie wiesz gdzie sama pracujesz Paulo !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok